ליטל מטיילת בעולם - TRAVEL TULA סקי

ליטל מטיילת בעולם – TRAVEL TULA


ליטל ליכט החליטה שיהיה לה הרבה יותר כייף ומעניין בחיים אם היא תעשה את מה שהיא אוהבת באמת. מכאן, הדרך הייתה קצרה לטייל בעולם ולספר לכולם מה עשית ואיפה בילית.. באתר סקי באירופה או על החוף בהוואי. ליטל מתעדת את כל הטיולים באתר שלה, פנינו לליטל במטרה לשמוע איך זה עובד:

הי ליטל

לפני הכל, היינו שמחים להכיר.. ספרי על עצמך: ליטל מאז ועד היום ב 60 שניות:

בת 27 , חיפאית גאה – כן, יש כאלו ולא, אנחנו לא זן נדיר, אולי רק נכחד. אני נשואה טרייה ליניב ואמא לג'ולי, כלבה בגוף של מפלצת עם נשמה של ברבור. לפני כמה חודשים החלטתי שאני ממציאה לעצמי מקצוע, עוזבת את עבודתי המשמימה, מגשימה את החלום הכי רטוב שלי והופכת לבלוגרית טיולים. אני יודעת מה אתם באים לשאול – אז כן, אני מרוויחה מזה כסף, לא מיליונים, אפילו לא קרוב, אבל בהחלט חיה את החלום.

ליטל מטיילת בעולם - TRAVEL TULA

 איך נולד הרעיון של הבלוג ומאיין השם Travel Tula ?

לגור בחיפה ולעבוד בעולם התוכן זה לא דבר פשוט. הבנתי שאם אני לא רוצה לבלות 4 שעות ביום ברכבת ובדרכים, אני חייבת להיות עצמאית. החלטתי לאחד בין הדבר שאני חושבת שאני הכי טובה בו – כתיבה ועריכה, לדבר היחידי שאני אקום בשבילו לפנות בוקר ועוד עם חיוך – לטייל בעולם. אז נכון שמרבית הימים בשנה אני יושבת מול המחשב וכותבת ולא מטיילת בעולם, אבל גם לכתוב ולהתעסק בזה כל היום מסב לי הרבה אושר.

לגבי השם Travel Tula  – "טולה" הוא הכינוי שבעלי קורא לי ואהבתי את השילוב עם המילה טרוול, זה הזכיר לי טרנטולה. פעם אפילו טיפסה עלי אחת בזמן שישנתי במלון באמצע הג'ונגלים בתאילנד. באותו הרגע פחות אהבתי.

ליטל מטיילת בעולם - TRAVEL TULA

מתי התחלת לעשות סנובורד ואיפה.. גלשת גם בחרמון?

הפעם הראשונה שגלשתי היה באתר "לס לנייס" שבמנדוסה. אבא שלי הוא ממנדוסה וכשהגעתי יחד עם יניב לבקר את המשפחה שלי שם קפצנו על הדרך לאתר. מכיוון שיניב גולש סנובורד הייתה לי רק ברירה אחת – ללמוד סנובורד. מאז עברו 7 שנים ובכל שנה נסענו לאתר סקי אחר, לפעמים למספר אתרים שונים באותה שנה. בשנה שעברה יצאתי דרך אופיר טורס למסע בין 6 אתרי סקי באירופה שם למדתי גם סקי.

אכן, גלשתי בחרמון. אנחנו משתדלים כל שנה לקפוץ לשם ליום גלישה אחד. הבעיה שלי עם החרמון זה לא הגודל וגם לא השלג – זאת העובדה שאני צריכה לקום ב-4 לפנות בוקר בשביל לחתוך את כל התורים. אני תמיד מופתעת לגלות שיש כאלו שהקדימו אותנו.. מתי קמתם?!

ליטל מטיילת בעולם - TRAVEL TULAמה לדעתך מניסיונך מייחד חופשה לבנה (סקי/סנובורד) מחופשות אחרות?

האמת שלפני שהתחלתי לגלוש תמיד חשבתי שיהיה לי קר מידי בחופשת סקי ולכן זה לא משך אותי. אבל להפתעתי גילית שקור זה הדבר האחרון שאני מרגישה בחופשת סקי. מדובר ללא ספק בחופשה מושלמת בעיקר בשל העובדה שגולשים כל היום, שורפים מלא קלוריות ואז אפשר לאכול מה שבא לך.

אולי זה בגלל הרעב שיש אחרי יום גלישה, אבל האוכל בחופשת סקי הוא גם הכי טעים שיש. בנוסף, מכיוון שאת כל היום גולשת יש מעין תחושה באוויר שעשית משהו חשוב ולכן מותר לך להתפנק בערב בספא / בהרבה יין / באוכל / במסיבות .

 ליטל מטיילת בעולם - TRAVEL TULA

באילו אתרי סקי גלשת עד היום בעולם/באירופה?

גלשתי בלס לנייס שבארגנטינה, בואל טורנס, בצ'רביניה, בססטרייר, במרילבה, בסלה רונדה, בשאמוני, בטין, בגסטיין, באישגיל, בבורוביץ ובבנסו. השנה אנחנו מתכננים לגלוש בוורמונט שעל יד ניו יורק.

בסרטון: 60 שניות על מתחם הגלישה ויה לטאה (שביל החלב) איטליה

אילו טיפים היית נותנת לנוסע העצמאי ולנוסע בחבילה שחשוב מאוד לקחת בחשבון לפני הרכישה?

לנוסע העצמאי:

  1. תשכרו רכב. בכל פעם ששכרנו רכב זה שדרג לנו את החופשה. זה נותן הרבה חופש ואפשרות לגלות עוד מקומות מסביב.
  2. תעשו תחקיר לפני היכן מומלץ להשכיר ציוד באתר בו אתם גולשים. ציוד איכותי עושה את ההבדל ויש בעיירות המון חנויות שחלקן טובות יותר וחלקן פחות.
  3. אם יש לכם את הזמן – נסו לשלב מספר אתרים בחופשה אחת ועברו ביניהם עם רכב. באירופה יש הרבה אתרים במרחק נסיעה לא גדול, כך שזה לגמרי אפשרי.

לנוסע בחבילה:

  1. אפשר למצוא חבילות הרגע האחרון במחירים מטורפים! מדובר בעיקר בחורים של סוכנויות שקנו מראש את החבילה ולא הצליחו למכור. מה שאתם צריכים זה קצת גמישות או לקבוע מראש שבוע חופש מהעבודה, ומספר ימים לפני להציק לכל הסוכנויות השונות ולראות אם יש להם חורים. אתם יכולים להשיג ככה חבילות ממש זולות.
  2. תתעקשו על אקסטרות – היום השוק מוצף בחבילות ויש תחרות גדולה. אם יש חבילה שראיתם ואהבתם, תנסו לבדוק אם ישנם צ'ופרים נוספים שתוכלו לקבל על החבילה בחינם (כמו סקי פס מורחב, שדרוג לציוד, הדרכות ועוד…)

 

אילו המלצות/טיפים יש לך בנוגע לציוד סקי/סנובורד?

תשקיעו בכפפות! זה אולי הדבר הכי הכי חשוב שצריך שיהיה באמת באיכות הכי טובה. בעיקר למי שסובל מקור כמוני. ולמרות שזה כואב ולא נוח – תקנו כאלו עם מגנים למפרק. אני מקללת אותם כל החופשה אבל זה בטוח הציל את היד שלי מלהישבר איזה 7 פעמים.

בנוסף, במידה ואין לכם בורד משלכם, אני ממליצה לגוון כל שנה ולנסות בורד בטכנולוגיה חדשה (אני בטוחה שזה גם תופס לסקי, אבל אני פחות בקיאה). כל שנה יוצאים חידושים ושכלולים והיתרון הגדול בלהשכיר ציוד זאת האפשרות שלכם להתנסות במה שחדש. נכון שלפעמים זה יקר יותר או ידרוש מכם לנסוע לעיירה במקום לקחת ציוד מהמלון – אבל לרוב זה שווה את זה.

ליטל מטיילת בעולם - TRAVEL TULAעם מי את נוהגת לצאת לטיולים בעולם?

לרוב אני מטיילת עם יניב בעלי, כשהוא מצטרף אלי אז הוא גם על תקן הצלם.. מי שטס איתי טס לעבוד.

בסרטון: 60 שניות על מתחם הגלישה גסטיין | באד גסטיין | באד הוף גסטיין

 

האם את מצלמת ועורכת את התמונות/סרטונים שאת מעלה?

אני מצלמת הכל (חוץ ממה שיניב מצלם) ועורכת לבד גם את התמונות וגם את הסרטונים העולים לאתר. זה לוקח לי נצח כי אני פרפקציוניסטית ואני דיי חדשה בעולם הזה. הכל אני לומדת דרך היוטיוב, ככה גם בניתי את האתר שלי מאפס, פשוט שעות ארוכות מול היוטיוב.

איזה סוג חופשה/טיול האהוב עלייך ביותר?

ככל שהיעד מרוחק יותר ושונה יותר מהחיים שלי, ככה אני מתרגשת ממנו יותר. כמו כן, ככל שהיעד זול יותר ככה אני נהנית בו יותר.

מה המקום עיר/מדינה האהובים עלייך ביותר ולמה?

המקום האהוב עלי בעולם הוא בנגקוק. אנשים בדרך כלל לא מבינים למה, אבל יש בה משהו שפשוט גורם לי להתגעגע אליה בכל פעם שאני עוזבת אותה. לשמחתי השנה כבר מתוכנן לי טיול לשם.

מה הייעוד, לאן היית רוצה להגיע עם האתר/הבלוג?

האתר שלי הוא פלטפורמה בה אנשים יכולים לשתף חוויות מהטיול שלהם ע"י כך שהם שולחים אליי רשמים מהטיול שלהם ואני עורכת אותם לכתבות. אם אני צריכה להגדיר ייעוד הייתי בעיקר אשמח שכמה שיותר אנשים ישתפו בTravel Tula את הטיולים המיוחדים שעשו ושכמה שיותר אנשים ייהנו מהתוכן הזה.

ליטל מטיילת בעולם - TRAVEL TULA

משפט סיום/מוטו לחיים

Be yourself. Everyone else is taken

אוסקר ווילד

לינק לאתר של ליטל TRAVEL TULA

https://traveltula.co.il/

לינק לאינסטגרם של ליטל TRAVEL TULA

https://www.instagram.com/travel.tula/

Spread the love