בריאות ובטיחות

פעילויות ספורטיביות משלימות לגלישת גלים


גלישת גלים

פעילויות ספורטיביות משלימות לגלישת גלים

בישראל רצועת חוף מערבית שאורכה קצת פחות מ200 ק”מ. רצועת החוף שלנו היא הגדה המזרחית של הים התיכון. כידוע, הים התיכון תחום ומוגבל ביבשת והחיבור היחיד לאוקיינוס האטלנטי הוא מייצר ג’יברלטר במערב. בניגוד לחופים לאורך האוקיינוס, תנועת הזרמים בים התיכון יחסית רגועה ולכן תדירות ואיכות הגלים שנוצרים בחופינו מוגבלות ונמוכות ביחס לחופי גלישה לאורך האוקיינוס.

לרוב, תקופת הגלים הטובה יותר בארצנו  היא עונת החורף וכאשר ישנם מערכות סוערות באזורים כמו יוון ואיטליה נשלחים אלינו הסוואלים הנקיים ואנחנו נהנים מתנאים איכותיים. תנאים כאלו מתקיימים  רק פעמים ספורות בשנה. בשאר ימי הגלים אנחנו נהנים מגלים שנוצרים ממערכות מקומיות שמספקות גלים ברמה סבירה עד נמוכה. בסה”כ בראייה גלובלית יש לנו גלים..

כגולשים בים התיכון, תקופות ארוכות אנחנו “מתייבשים” ללא גלים (וכבר עברנו תקופות של חודשיים שלושה עם ימים בודדים של 30..), ןלכן כדאי שנמצא את הדרך המתאימה לשמר את עצמנו לימי הגלים שיכולים גם להיות שבוע ברצף עם תנאים גלישים.

גלישת גלים

פעילויות ספורטיביות משלימות לגלישת גלים

בתמונה: אושרי בסוואל חורפי באופ דה ליפ לפרונטסייד צילום: צפריר יחיאלי

זמן פעילות רצוף שיש גלים (סשיין גלישה) יכול לנוע בין שעה ל-5 שעות ולפעמים אפילו נבקר את הים בסשיין שני. סשיין גלישה, בכל ים, הוא אימון לכל דבר ואפילו אימון אינטנסיבי. ניקח דוגמא של יומיים-שלושה  של גלים ברצף (קורה אצלנו הרבה), וניצול של כל הימים במים, והגענו לפעילות מוגברת ומוגזמת (אימון יתר – over training), בעיקר לגולש שלא מתחזק את עצמו ולא פעיל מעבר לגלישה. פעילות כזאת עלולה לגרום לפציעות, שחיקה, ירידה במערכת החיסונית ואף עלולה למנוע את היכולת  לגלוש בפעם הבאה שיהיו גלים. לכן, פעילות גופנית שגרתית,  במטרה לשמור  על כושר המתאים לפעילות הגלישה, היא דבר שכדאי מאוד לאמץ באורח החיים כדי שנוכל ליהנות מהספורט הנפלא הזה.

דוגמאות לפעילות גופנית משלימה ומתאימה לגלישה:

חדר כושר – חשוב לדמות את הפעילות בחדר הכושר לפעילות במים. אימון סטנדרטי בחד”כ  להעלאת מסת שריר או כוח לאו דווקא יתרום לנו בגלישה ואולי גם יגרע. אימון סיבולת שריר עם משקל נמוך,וחזרות בטווח של 15-20 ומנוחות קצרות יהיה יעיל יותר. שילוב עם מכשיר אירובי כמו -מסילה, אופניים אומכשיר חתירה – גם יכול מאוד לעזור.

אימון קבוצתי חופשי – קרוס פיט, hit, tabata, trx או כל אימון מחזורי דומה יכול מאוד לעזור לגלישה. מומלץ להימנע מעומסים גבוהים.

יוגה, פילאטיס – תרגולים מומלצים מאוד, עבודה על שרירים דומים לפעילות בגלישה ובעיקר עבודה בטווחי תנועה ארוכים שמשפרים משמעותית את הכוח והתנועה במים על הגלשן.

פעילויות ספורטיביות משלימות לגלישת גלים בארץ

בתמונות: יוגה – תרגולים מומלצים לעבודה על השרירים

שחייה – פעילות טובה מאוד לפיתוח כושר אירובי. הסגנון המומלץ הוא סגנון החתירה. חשוב לציין שתנועת החתירה בגלשן שונה לגמרי  מתנועת השחייה בחתירה. אפשר לשלב גם סגנונות אחרים וצלילה למרחק שיכולה לעזור בים בכל עניין הנשימות בדק דייב ונפילות בגלים.

חתירה בים עם גלשן – עדיף עם לונגבורד, פאנבורד, גלשן לימוד או סאפ. חתירה למרחק או קטעים קצרים ומהירים. פעילות מעולה למי שרוצה לחזק את החתירה.

סקייטבורד – בין אם זה רמפות, נסיעה על קרוזר או קארבר. פעילות טובה לחיזוק התנועות בגלישה כאשר אנחנו על הגלשן עצמו. הרבה מהגולשים הטובים בעולם, בעיקר בפריסטייל, הם גם סקייטרים מעולים.

אלו חלק מהפעילויות שאפשר לבצע בשגרת יובש מגלים. מומלץ אפילו לגוון עם כמה פעילות שונות במקביל.

דגשים חשובים לפעילות ביום גלישה:

  • יום לפני גלים טובים וותרו על פעילות ספורטיבית מאומצת.
  • לפני הכניסה למים התמקמו על החוף לחימום קל של סיבוב והנעת מפרקים תוך כדי שאתם בוחנים את התנאים ובודקים את  האזור שאתם רוצים להיכנס מבחינת הגל והדינמיקה במים עם שאר הגולשים.
  • בערב אחרי הגלישה תגדישו כמה דקות למתיחות ממושכות לאזורים שעבדו קשה במים.
  • יום יומיים אחרי רצף של ימי גלישה הימנעו מפעילות גופנית מאומצת ותנו לגוף להתאושש.

 

Spread the love