ביטוח אקסטרים לגולשי סקי וסנובורד
כתבה מאת: קובי דורון I צילום דניאל בר
בתחילת יום הסקי המסלולים כבושים, מהודקים, חלקים עם שכבת עליונה דקה של קרח. בין המסלולים פרוסים בהוד שטחי שלג עצומים, גבעות, גאיות, מישורים, שמיכה חלקה ומרהיבה ביופיה של נוף לבן. בתום יום הסקי השטחים שבין המסלולים מחורצים ומבותרים בשתי וערב של חריצים שטבעו בהם המוני גולשי האוף פיסט.
במהלך הגלישה נתקלים בהמון גולשים שמחפשים בין העצים והסלעים את המסלול שלהם, רק שלהם.
עבור חלקם הגלישה במסלולים המסומנים פשוט משעממת, מה שגורם להם לחפש אחרי הייחוד והאתגר.. קח מהם את האוף פיסט ונישלת אותם מהכיף והאתגר.
הגלישה בין המסלולים נפוצה ושכיחה ואין מצב שבו היא לא מתקיימת כחלק אינטגרלי מהגלישה באתר.
אבל, לפני שמפנים את המגלשיים או את הבורד אל מחוץ למסלול המסומן off piste חייבים להיות ערים לשתי קריאות אזהרה, שתיהן עלולות להכאיב מאד בכיס.
1. האזהרה הראשונה, בקטנה.
גלישה מחוץ למסלול מהווה עבירה על החוק שקנס בצידה. הכותב, קובי דורון: גלשתי השנה מחוץ למסלול בסלה רונדה באיטליה, נתקעתי בואדי והזמנתי חילוץ. הגיע אופנוע שלג והעלה אותי למסלול. על החילוץ לא חויבתי אבל איש הפטרול הזעיק בקשר שוטר והוא קנס אותי במקום ב 50 יורו במזומן בעוון גלישת אוף פיסט. אינני יודע לומר אם בכל האתרים ובכל המדינות מופעל קנס על גלישת אוף פיסט ועד כמה אוכפים אותו, אבל בסלה רונדה באיטליה מופעל ועל כן שילמתי.
2. האזהרה השניה, ממש לא בקטנה.
ההרחבה לספורט חורף בביטוח הנסיעות לחו״ל איננה חלה במקרה של אוף פיסט. אני בעצמי סוכן ביטוח ובעקבות הארוע שעברתי בסלה רונדה בדקתי את הסוגיה בחברת פספורטקארד המתמחה ביטוחי נסיעות לחו״ל שאת הפוליסות שלהם אני משווק מזה שנים. הזדהיתי כסוכן ביטוח ושאלתי נציגת מכירות. היא השיבה לי כך: על פי ההנחיות שקיבלה, אם במהלך שיחת המכירה המועמד לרכישת פוליסה שואל אותה אם אוף פיסט מכוסה, היא עונה לו שלא מכוסה, והמועמד הזה נפסל מלרכוש פוליסה. גם אם מצהיר שלא יגלוש אוף פיסט, די בזה שחשב על כך בכדי לפסול אותו.. עד כדי כך.
עיינתי בתנאי הפוליסה של חברת הפניקס. שם רשום בפרק ספורט החורף שעל המבוטח לקיים את כללי הבטיחות הבסיסיים של אתר הסקי. סביר מאד להניח שעל פי כללים אלה אסורה גלישת אוף פיסט.
כל זה אומר שבמקרה של פציעה בעת גלישת אוף פיסט, הגולש ישלם מכיסו את כל ההוצאה הרפואית וחברת הביטוח לא תפצה אותו, זה עלול להיות כואב מאוד בכיס.. אלפי יורו ואף למעלה מזה.
מקרה נוסף ששמעתי מחבר: אמא שלו שברה רגל במהלך גלישה באוף פיסט. היא נאלצה לזחול בחזרה אל המסלול בכדי שיפנו אותה משם ואז הביטוח שילם.
גולשות וגולשים,
אם ידוע לכם על מקרים דומים אתם מוזמנים להגיב בפוסט לכתבה ולציין שמות אתרים/מדינות שבהם חלים חוקים דומים או שונים מאלה שהוזכרו בכתבה. כמו כן אם ידוע לכם על פוליסות שכן מכסות פציעות גם במקרים של אוף פיסט.
קובי דורון,
סוכן ביטוח 052-8769921