ספורטאים מצטיינים ומה שביניהם…אליפות הארץ בסאפ בנחשולים
בתמונה: המתחרים בפעולה. צילום: אורי מגנוס
בשבת האחרונה התקיימה תחרות חתירה בגלשני סאפ בחוף נחשולים. התחרות המשיכה את רצף התחרויות האחרונות בענף ברחבי הארץ. שניה לפני ה"יורה" שהזכיר לכולנו שהחורף כבר פה המתחרים שהגיעו ביום התחרות לחוף נחשולים, מצאו יום שטוף שמש באחד החופים היפים ביותר בארץ.
עם סיום התחרות שוחחנו עם שני ספורטאים שעלו הישר אל המשבצת העליונה של הפודיום. ניסינו להבין מה גרם להם לנצח ומעבר לכך לדבר על נקודת הגישה שחופפת ביניהם. האחד חזר לארץ רגע לפני תחילת התחרות בנחשולים במטרה להתגייס לצה"ל ליחידה מובחרת והשנייה השתחררה ממנו רק לפני כמה חודשים, גיא בראל ונגה גלר.
שלום גיא, ספר קצת על התחרות בנחשולים דרך העיניים שלך
היה הפנינג מגניב ואני שמח לקחת חלק בכל תחרות שיש בענף הזה. חזרתי לארץ כשבוע לפני התחרות והיו לי הרבה ספקות אם להתחרות או לא בגלל פציעה בכתף. בסופו של דבר עשה לי טוב להתחרות.
בתמונה: גיא בר אל ולירן מחלב בקרב צמוד. צילום: מלכה ניהום
ספר בכמה מילים על הביקור האחרון שלך בארה"ב ?
טסתי לסבב תחרויות לפני הגיוס כדי להבין איפה אני ממוקם ביחס לכל החברה המקצוענים בענף. התחלתי באורגון בתחרות בקולומביה ריבר, משם עברתי להתאמן בלוס אנג'לס עם קבוצת חותרים מהטופ העולמי ומשם המשכתי לסבב תחרויות בסן דיאגו, סן פרנסיסקו וסן קלמנטה.
נשמע מרתק, אז ספר לנו רגע איך הרגישה לך התחרות בנחשולים ביחס לתחרויות הבינלאומיות בהם השתתפת ?
התחרות הייתה מעולה, קיבלתי המון פרופורציות על התחרויות בארץ בהשוואה לחו"ל, אני מבין היום שאין הרבה הבדל בין תחרויות בארץ ובחו"ל. בשני המקרים יש קו התחלה וקו סיום כשהמטרה היא לעבור את שתיהם ראשון.
בתמונה: גיא (מימין) על הפודיום באליפות העולם שהתקיימה בשנה שעברה בארה"ב
מה גרם לך לבחור בשירות צבאי על פני החיים שהיו לך עד עכשיו ?
אני חושב שזה חלק מתהליך ההתבגרות שעברתי, כל אחד פה בארץ צריך לתרום איך שהוא יכול ואני רוצה לעשות את זה במקום שבו אני יכול לתרום הכי הרבה.
האם האופציה להיות ספורטאי במהלך השירות הייתה קיימת ?
כן, הייתה אופציה כזאת אבל אני חי במדינה שבה כל אדם צריך לתרום את חלקו. הייתה התלבטות לפני, אבל עכשיו אני מרגיש שלם עם ההחלטה הזאת.
בתמונה: גיא גולש על סאפ גלים, צילום: גיל גיא
ומהצד השני ניצבת נגה גלר, גולשת רוח אולימפית שנמצאת כרגע במחנה אימונים בקפריסין, עוד נקודה בדרך למטרה – אולימפיאדת טוקיו 2020. נגה שירתה בצה"ל כספורטאית מצטיינת וייצגה ועוד תייצג את המדינה בתחרויות בינלאומיות רבות.
בתמונה: נגה בפעולה בתחרות גלישת רוח בינלאומית, צילום: פייסבוק
איך זה מרגיש לנצח את מקצה ה 10K ?
כייף !! סאפ זה לא המקצוע שלי אז אני לא באה עם יותר מידי ציפיות , זאת הפעם הראשונה שאני מנצחת תחרות בענף הזה וזה תמיד כיף.
בתמונה: נגה מניפה את גביע נחשולים במקום הראשון לצידן של קארין רוך ואורלי קסטן
מה את מרגישה שעשית שונה מהתחרות בתל אביב, שם סיימת במקום השני ?
בתל אביב לא שיחקתי חכם וגם מהבחינה הטכנית הייתי פחות טובה ונפלתי למים. הפעם הבנתי שהמרחק גדול אז לא רציתי לשרוף את עצמי על ההתחלה, נשארתי עם החבורה המובילה ורק לקראת הסוף הגברתי את הקצב עד לסיום.
את מרגישה שהאימונים על הסאפ עוזרים לך בגלישת הרוח ?
ברור, התחלתי לחתור בשביל הכושר בפגרה אחרי אולימפיאדת ריו , זה מאוד מזכיר את הגלישה ומשלב המון שרירים בכל הגוף.
בתמונה: נגה לפני ההזנקה בתחרות, צילום : אודי בן תורה
איך עבר עליך השירות הצבאי כספורטאית מצטיינת ?
היו לי שנתיים עמוסות גם מבחינת הצבא וגם מבחינת האימונים. שירתתי בגלילות, ובסך הכול התחשבו בי במהלך השירות למרות שהיו ימים שהתחלתי ב 8 בבוקר על הגלשן ונגמרו רק ב 10 בלילה.
לסיכום, בתור ספורטאי מצטיין אני יכול להגיד לכם שלא תמיד זאת בחירה פשוטה! הנקודה ששתי הספורטאים האלה הגיעו אליה היא צומת מאוד מעניינת כשמצד אחד ניצבת האפשרות להמשיך ולבקר כל יום בים ומצד שני הצורך לתרום את חלקך למען המערכת בצורה הטובה ביותר – בוער בך! לדעתי, השאלה שכל ספורטאי לפני הגיוס צריך לשאול את עצמו היא איפה לדעתו הוא יכול לתרום הכי הרבה? האם בתור ספורטאי מצטיין שמשרת כשגריר של המדינה בכל נסיעה שלו בעולם או באחד מהתפקידים הרבים שמערכת הביטחון שלנו צריכה לאייש…