פעם שלישית גלידה? פעם שלישית מסורת!
כתבה מאת גבי בולוביק I תמונות באדיבות WSL , ISA
כדאי לכם להתחיל להרגיש כבר בנוח לגלגל על הלשון שלכם את המילים "WSL" ו"ישראל" באותו המשפט. הליגה העולמית פותחת שעריה ומגיעה, בפעם השלישית לחוף קונטיקי בנתניה.
כבר התרגלתם להפקה הזו של ינואר? זוכרים את זה? רובכם לקחתם באיזשהו שלב יום חופש מהעבודה כדי להגיע לנתניה ולהיתקל בנוף קצת שונה ממה שאנחנו רגילים לראות ביום יום. תופעות טבע כמו: איירים גבוהים מאוד, פריוריטי והרבה אנגלית במים הם רק חלק מהאלמנטים שהכניסו בשנתיים האחרונות ניחוחות של חו"ל, למדינתנו הקטנה.
והליגה מסמנת לנו שהם כאן בכדי להישאר. מסתבר שהם אוהבים את ישראל, אוהבים את הביץ'- ברייק הלא עקבי (אך ה"יותר ממספק" לדבריהם), את האירוח והארגון מטעם חברת ההפקה ואנשי המפתח ובעיקר אוהבים את הקהל הישראלי שמוכיח לעולם בכל פעם מחדש, שיש כאן סצנה לא קטנה של גולשים, שמרגישים ממש STOCKED מכל הזדמנות בה ניתן לחגוג את הספורט הטוב בעולם.
העניין כבר OFFICAL וסגור, כל שנותר לי הוא לעדכן אתכם בפרטים:
החלון אותו הצליחו לגרד המארגנים הישראלים מהליגה עומד על 10 ימים בלבד. תקופת ההמתנה נפתחה אתמול ב-11 לינואר ותמשך עד ל-20 החודש.
ניסיון העבר מלמד אותנו כי חודש ינואר הוא כנראה ההימור הכי בטוח לקבלת 2 מערכות בתקופת זמן כה קצרה. הליגה והמארגנים מכוונים על קונטיקי בכל הכח, אך אם הסוואל ייכנס לחופינו בצורת סערה ולוחות הזמנים יילחצו, פאנל השיפוט יעבור לשבת במשאית מיוחדת שתחנה בחוף הצמוד ("האמצע") והמתחרים ילחמו על הסיכוי לעלות שלב, בחוף האמצע המוגן.
בשנה הראשונה התנאים היו סוערים וקשים מאוד בסיבובים הראשונים, בעוד שבחוף "האמצע" הים היה טוב יותר. החורף אמנם רק החל אך החולות של המפרץ המוגן יושבים בדיוק במקומם והגל די עומד בשונה משנים קודמות כך שהפעם, הדילמה "האם לעבור" תהיה קלה יותר.
הפעם האירוע יהיה גדול יותר. 3,000 נקודות במספר!
שמות כמו אריץ ארמבורו, קרלוס מוניוז, ג'ייקוב ווילקוב, זורזאן קוזינט הם רק קומץ קטן מכמות הגולשים המכובדים אשר מתכוונים להגיע השנה. מדובר כאן בחבר'ה עם כניסות לPRIME EVENTS– של סבב הQS– ואפילו חבר'ה עם ניסיון בסבב ה-CT.
קצת סטטיסטיקה
ישנה עלייה חדה במס' הנרשמים משנה שעברה, כחודש לפני קיום התחרות מס' הנרשמים עמד על קרוב ל-80 גולשים מתוך 96 מקומות פנויים. ישנה עלייה במס' הנרשמים מיעדים רחוקים כמו אוסטרליה וברזיל. ואפילו כמה שמות חדשים מיפן. ישראל כרגע מדורגת ראשונה במס' ההרשמות לתחרויות ההעפלה כשלמבחן עמדו מדינות חזקות כמו אוסטרליה, ארה"ב והוואי.
בתמונה: הזוכה בתחרות בשנה שעברה מניף את גביע הניצחון I צילום: יעקב מדר
הישראלים, מיהרו להירשם גם הם לתחרות. אך הפעם, בכמות קטנה יותר ממה שראינו בשנתיים האחרונות. גולשים ממוצעים אשר נרשמו בעבר, כדי "לקחת חלק באירוע" ו-"ליהנות מחוויה של פעם בחיים" כנראה שהחליטו שלא לשלם 1,140 ₪ דמי רישום וליהנות מהתחרות מעמדת הVIP- ואני אומר, טוב שכך.
רצוי להשאיר את הייצוג המקומי לטובים ביותר. לאלו שיש להם סיכוי לעלות כמה שלבים ולהתקדם בתחרות. לקיחת החלק באירוע הינו דבר יפה אך מטרתנו צריכה להיות שמירת מס' המקומות הפנויים לשמות גדולים יותר במטרה להגדיל את יוקרת האירוע.
צילום: יעקב מדר
מה לגבי הכסף?
לפי חוקי ה-WSL, הגברת מס' הנקודות ל-3 אלף מחייבת את המארגנים לעמוד בתקנים וסטנדרטים הקשורים להפקה גדולים יותר, מה שמביא אתו עול של עלויות אף גבוהות משנים עברו. תופתעו לגלות שהחברות המקומיות בתעשייה לא ששו לספנסר את האירוע וגיוס הכספים נעשה קשה יותר משנה לשנה שכן הכספים מגיעים בכל שנה מנותני חסות בלבד, ולא מארגון גולשי הגלים.
מקורות מבפנים מספרים כי עלות ההפקה תעמוד על סכום שנע בין מיליון וחצי, ל-2 מיליון שקלים. תירוצים כמו "זה לא במסגרת התקציב שלי" או "אני לא רואה איך אני מרוויח מזה" הם רק התחלת האכזבה בכל סיפור המימון, אשר חולקים המארגנים. אבל יש אור בקצה המנהרה – מקורות פנים מספרים כי חברת הרכב SEAT בשיתוף עם עיריית נתניה עוברות יחד את מיליון השקלים בתמיכתם באירוע.
הגיוני שכיסם של חברות הרכב גדול בהרבה מכיסם של החברות הממוצעות בתעשייה. אך ישנם כמה חברות ורשתות לא קטנות במדינה שלנו, שהייתי מצפה מהן לתמוך הרבה יותר בתחרות (שלדעתי) מהווה את אירוע הדגל של גלישת הגלים בישראל. חברת REEF הינה המייצגת היחידה בתעשייה הקטנה שלנו אשר משתתפת בעלויות המימון כפירמה. יו"ר הארגון, קורא לכל החברות בתעשייה הקטנה שלנו: "קחו חלק (כלשהו) באירוע. גם אם זה אומר לשים דוכן בעמדת הEXPO- ולהשתתף באירוע הגדול של השנה" ומוסיף שהוא מבין שההירתמות תלויה בגודל התקציב אך מדגיש את חשיבות ההשתתפות של כל בעלי העניין בתעשייה.
צילום: דורון כורש
נשים
הגדלת מס' הנקודות נולדה דווקא מחוסר ברירה. יומיים לפני שנפתחה ההרשמה פרסמו הWSL– כי בכוונתם להרים תחרות QS בארה"ב שחלקה נופלת בתוך תקופת ההמתנה של התחרות בישראל. מס' הנקודות לגברים עומד על 1,500 ובנשים על 6,000. יוסי זמיר (יו"ר הארגון), הבין מהר מאוד שהגולשות הטובות בסבב ההעפלה לא יוותרו על תחרות גדולה כזו בתחילת השנה ולכן לא תגענה. מהארגון נמסר בתגובה כי ישמחו להכניס בתוך תקופת ההמתנה תחרות מקומית לנשים במעמד של אליפות ישראל.
האמת, שהחשש מביטולים וחיסורים בקטגוריית הגברים היה כבד הרבה יותר. אותם גולשים טובים, שכבר אישרו הגעה ונרשמו לתחרות, וודאי היו מוותרים גם הם על הטיסה לישראל אם היה עליהם לבחור בין אירוע של 1,500 בארה"ב לאירוע עם מס' נקודות זהה בישראל. וזה לא אישי נגדנו, לגולשים מאוסטרליה, הוואי וברזיל פחות משתלם לטוס לכאן.
הגולשים הבכירים בסבב ההעפלה לא יוותרו בקלות על כמות כזו של נקודות וזכייה בפרסים כספיים (השנה סך הפרסים קפץ ל-75 אלף דולר, פי 3 מתחרויות קודמות), בשלב כה מוקדם של השנה לצורך הגברת הסיכוי להעפיל בשנה הבאה לסבב ה-CT. ואנחנו נהנים!
בתמונה: יוסי זמיר (משמאל) וליאור זמיר (מלפנים) יחד עם הזוכים בתחרות 2016 I צילום: דורון כורש