עידן מרום – הרבה מעבר לבית ספר לגלישה
הי, שמי עידן מרום, בן 32 מחולון, גולש 20 שנה ומדריך גלישה 11 שנים.
את בית הספר לגלישה שלי, ISC-Surf Camp, הקמתי לפני 4 שנים מתוך מחשבה לצאת לדרך עצמאית ואהבה לים ולספורט המטורף הזה שנקרא גלישה. בית הספר ממוקם בחוף המערבי בתל אביב. תזהו אותנו כשתראו את הגזיבו הירוק על הדשא בגן צ'ארלס קלור.
עם הזמן גיבשתי צוות מקצועי של מדריכים וביחד אנחנו מעבירים את האהבה שלנו הלאה לכל מי שמעוניין להתחיל ללמוד לגלוש וגם למי שרוצה להפוך מקצועי יותר.
ב- ISC יש לנו חוגים לילדים מגילאי 6 עד 17 בחלוקה לרמות וגיל, כשמתוך החוגים צמחה נבחרת צעירה עד גילאי 13 ונבחרת נוער שמתגבשות כדור העתיד של הגולשים.
מעבר לחוגים יש קבוצות בוגרים, מתוך אמונה שאף פעם לא מאוחר ללמוד משהו חדש ולהכניס פעילות גופנית כחלק משגרת היום העמוסה שכולנו חווים. הים הוא מקום מפלט שאליו ניתן להגיע אפילו רק כדי לנשום עמוק ולהכניס פרופורציות לחיים (ואם גם תפסתם כמה גלים על הדרך אז תקבלו מנה של אדרנלין שתשמור על החיוך שלכם לאורך כל היום).
במקביל לכל הפעילויות הקבוצתיות יש שיעורים פרטיים שבהם ניתן ללמוד את יסודות הגלישה, לעבוד על דברים ספציפיים שצריך לשפר ולקבל יחסי אישי כמו שכל אחד אוהב לקבל מדי פעם.
אני מאמין שכדי להיות גולש טוב לא מספיק להגיע לים רק כשהגלים מושלמים, ולכן בימים גבוהים מדיי ללימוד או שטוחים מדיי אנחנו מציעים פעילות משלימה ובכך שומרים על כושר במהלך כל השנה ובלי תירוצים – שיעורי חתירה וטכניקות צלילה וכמובן שיעורי יוגה שמתקיימים בכל שישי מול הים בהדרכתה של עדי פטרושקה האלופה (חשוב לציין גולשת לא פראיירית בכלל בעצמה).
אומנם החורף הישראלי הוא ברובו סימפטי ולא באמת קר מדי ובכל זאת לנו יש את ײ נוהל פברואר ײ המפורסם שלנו, כך שאחת לשנה אנחנו בורחים מהחורף וטסים לגלוש ביעד אקזוטי. טיול גלישה של שבועיים שבו המדריכים שלי ואני דואגים לכל דבר החל מלמצוא את הספוטים הנכונים לגלוש בהם ועד המקום הנכון לאכול בו ארוחת ערב ולהתכונן ליום הגלישה הבא.
עד היום ביקרנו בסרי לרנקה, פורטוגל, מרוקו והמלדיביים והיד עוד נטויה.
בתמונה: עידן מרום במלדיביים I צילום: GLOBAL SURF
בחזרה לקהילה giving back
כשאני לא מדריך בחוף המערבי אז אפשר למצוא אותי בעמותה שאני ועוד חבר'ה טובים הקמנו שנקראת Wave Ability. המיזם עלה מתוך צורך של ענבל רייכלר, גולשת בעברה שנפצעה במהלך שירותה הצבאי והפכה למשותקת מהחזה ומטה. יחד עם עמותת TOM ומתנדבים נוספים אנחנו נפגשים אחת לשבוע כדי לגרום למיזם הזה לקרות. החל משלב התכנון ופיתוח גלשנים מותאמים ומונגשים ועד לשיווק, גיוס מתנדבים, השתתפות באירועים ובעצם כל מה שיכול לקדם אותנו לשלב הבא בהנגשת הים וחווית הגלישה לעוד ועוד בעלי מוגבלויות.
https://headstart.co.il/project/44870
בסרטון: ענבל רייכלר חוזרת לגלוש ובגדול
את ענבל הכרתי דרך אחי, שי מרום, שמלווה אותה בשנה האחרונה. הוא סיפר לי על המיזם של ענבל ומהרגע הראשון ידעתי שאני רוצה להיות חלק מהדבר הגדול הזה.
כפי שכבר אמרתי, מטרת העמותה היא להנגיש את הים לנכים בכל מיני אחוזי מוגבלות כשאנחנו מפתחים גלשנים מותאמים לצרכיהם ובכך מאפשרים להם לגלוש על הגלים ולהרגיש את התחושה של המים המלוחים. עד היום יש כבר 12 חבר'ה שנכנסו למים, חלקם נכים גם בידיים ושניים מהם עם ניוון שרירים.
צילום: sporty tel aviv
אין משהו מספק יותר מלראות את החיוך של מי שיורד גל ונמצא בים, מה שלפעמים אנחנו נוטים לקחת כמובן מאליו.
לפרטים נוספים והתנדבות בעמותה תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק שלנו: Wave-ability
לסיכום, בתור מי שאוהב את הים ומכיר אותו כמו את כף היד שלו אני תמיד שמח לחלוק עם אנשים את האהבה הזאת ולראות אותם מתמכרים בעצמם.