סוסי עבודה בתוך מלכודת דבש סיכום יום מס. 3 סיאט ריף נתניה פרו
כתבה מאת: עידו דר אל I צילומים: מלכה ניהום
ביום שלישי קונטיקי נתן סטים של ימין ושמאל עם ים כחול ירקרק ורוח עדינה בגובה כתף עם מגמה לירידה בתדירות ההתקפות…הוחלט לסיים את סיבוב 3 וסיבוב 4 ולראות בהמשך אם להפסיק התחרות ולעשות פיינלז דיי מרבע גמר ועד לסיום התחרות ע"פ התחזית.
אמנם הגלים היו עדינים אבל עם קירות לביצועים כפי שניתן לראות מהציונים במקצים שטיפסו ל 12-14 נק' אך לא יותר והייתה לזה סיבה טובה.
חוף קונטיקי בגלים בגובה כתף ארוכים מאד מטעה ומפתה לנסות איירים. כמעט אף אחד מהמתחרים לא הצליח לסיים אותם וזה עלה לחלקם בהפסד המקצה.
כשיש שפל והגל מגיע לאיטו לחוף ונשבר הוא מאד מפתה לפתח מהירות ולעוף אבל – הקצף מחביא תחתיו את הזרם החוזר מהחוף ולוכד את הגלשן בנחיתה מהביצוע עליו.
קאי קוביאשי וגורגאן קוזינט יישמו את הטכניקה הנכונה בנחיתה לפלאטס או לקיר נקי ולא בתוך הקצף ולכן הצליחו. מעבר לכך נתנו גלישה מדויקת וחזקה.
בגדול זה היה יום של סבלנות ועבודה שחורה של לאגור נקודות בביצועים בסיסיים,
היה קשה מאד להתנתק מההפרש הצמוד בניקוד של האחרים באותו מקצה.
לכן, בחירת הגל הייתה קריטית יותר הפעם בהשוואה לפצצות של יום קודם. עובדה שאריץ ארנבורו לא הצליח להעפיל לרבע גמר עם ניקוד של 10+ בהשוואה לאחרים שנתנו 14.
גם ווסלי לייט הברזילאי שהוא אלוף מחוז סאו פאולו קיבל בלק אאוט ולא תפס גלים, כמעט פספס התקפות ולא נתן ממיטבו עד לדקה האחרונה שנתן בק טו בק גלים וכמעט הפיל את קאי קוביאשי. לעומתו היה את רפאל טקסיירה (במקצה אחר) שתפס כל גל שזז ושחט אותו בחייתיות כשהוא לובש רק ווסט ומכנסים קצרים (ברררר) אך זה לא עזר לו מול פופו באותו מקצה.
פופו הראה שליטה אבסולוטית לשני הכיוונים אך לא התפתה לאיירים אחרי שניסה אחד ונפל בקצף הבוגדני. הוא צבר ניקוד בסבלנות כשהוא מגדיל יותר ויותר לקראת סוף כל מקצה בסיבוב 3 ו 4.
בהשוואה לכל הגלשנים של המתחרים שלו היה שונה – צ'אנלים בין החרבות וזנב סוואלו שאבא שלו שייף (וואגנר פופו).
קיבלתי כמה תגובות מקוראים על הכתבה הקודמת שלא ממש הסכימו עם מה שכתבתי על החולשה הישראלית שאינם יכולים לתת קונטרה בגלים חזקים לאורחים. בעקבות זאת בחנתי את הטענה מזווית אחרת.
הסתכלתי על כל המתחרים ובעיקר על אלה שהביאו את הציונים הגבוהים. כולם, אבל כולם בין אם זה נמוך קומה מאד כמו קוביאשי או גבוה כמו קוזינט , מיגל פופו שקטן בחלק העליון – לכולם היה מכנה משותף שלא ראיתי אצל המתחרים הישראלים – למתחרים החזקים היו ירכיים של סוסי עבודה ששריריהם עבים, רחבים ומפותחים מאד כולל הישבנים.
אולי זה יישמע מוזר אבל כשכולם לובשים חליפות גלישה צמודות זה הדבר הקרוב ביותר להשוואה פיזית. קל מאד להשוות רוחב כתפיים וחזה אך לא הם עושים את העבודה בגלישה על הגל אלא החלק התחתון והבטן עצמה שמהווה את מרכז הכובד.
נכון שלוקח זמן לנוער לגבש מסת שרירים אך גם בני ה18-20 כמו היפנים שהתחרו בליגת הנוער המקצוענית יש להם ירכיים שיוצאות מהצדדים בצורה בולטת. כל זה הודות לעבודה קשה בתרגילי חוזק כושר ויציבות בפלג הגוף התחתון שעדיין חסרים לטעמי לגולש הישראלי הממוצע.
בסיבוב 4 ראינו את הרמה הגבוהה והיכולת שתתבטא ברבעי גמר במקצי אחד על אחד. שם נקבל חוויה שונה של גלישה – משחקי אסטרטגיה ופריוריטי בהמתנה לגל טוב באמת וניסיונות להתעלות מעל היריב.
במקצה הראשון נקבל דו קרב של יפני אורגינל נגד יפני אמריקאי, שניהם הובילו את המקצים שלהם מתחילת התחרות. קאי קטנצ'יק כמעט ילד אבל מאד פרוגרסיבי ומפתיע בסגנון חלק ומלוטש לעומת ריאו אינבה שהוא בנוי כמו פיטבול נמוך רחב ומוצק עם קארבים חייתים ומניפות מים גדולות.
במקצה השני נקבל את גורגן קוזינט שהגיע למקום 2 בשנה שעברה כאן. גבוה ומאד אגרסיבי, לא אוהב לחכות לגלים לעומת מת'יו מקגווילרי שגדל בג'פריס ביי וגולש עם קארבים ענקיים וגלישה חדה כמו התקפות הכרישים הלבנים בחוף הבית שלו.
במקצה השלישי ילחמו או יותר נכון ינסה לשרוד נלסון קלוארק הצרפתי מול פופו.
הוא ואחיו טום קלוארק באים לכאן זו השנה השלישית ברציפות ובקצב הזה יגישו בקשה לאזרחות.
מקצה רביעי ואחרון – צ'ארלי מרטין מתחרה ותיק בסבב הWQS עם סגנון סנאפי, ביצועים קצרים וחדים מהאי גוואדלופה. לעומתו, מקסים הוסקנו הצרפתי שגם כן מנסה לפרוץ לסבב העולמי כבר כמה שנים.
ההימור שלי לחצי גמר פופו נגד מקסים קאי נגד קוזינט ולגמר פופו נגד קאי.
יש מצב להפתעה במידה והגלים לא יהיו חזקים מאד שקאי ינצח את התחרות מול פופו. שם יש לקאי יתרון פיזי וניסיון גדול יותר על פופו.
נכון לאתמול הוחלט לקיים את השלבים האחרונים של התחרות בשבת בבוקר.
נעדכן בשישי ובשבת בדף הפייסבוק של getX .
דף הפייסבוק של getX
https://www.facebook.com/getx.co.il/
דף הפייסבוק של ISA
https://www.facebook.com/groups/119803554697061/
הכתבה נכתבה בשיתוף ארגון גולשי הגלים בישראל – ISA