נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנות חדשות

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים – סיכום ומסקנות


בתמונה: עדי גלוסקא

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים – סיכום ומסקנות

כתבה מאת: עידו דר אל / צילומים באדיבות המשלחת הישראלית ו ISA

למעט ימיה הראשונים של התחרות שהתמקדה בנשים כל סיבוב הגברים התנהל במיקרו גלים ברך מותן לא יותר. בסיבוב הראשון כולם למעט יוני קליין (במקצה מקצועי עם ניקוד 11+) נפלו ו"זכו" להיאבק בסיבוב מפסידים שממנו ניתן היה להמשיך לסיבוב 2. רוח הלחימה של הגברים לא ירדה אלא להיפך ואחד אחד בחורינו העפילו בחזרה לאחר מאבק לסיבוב 2 עם המבט קדימה מלווה בתחזית לא אופטימלית של גלים נמוכים.

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנות

בתמונה: משה פרץ

לצערי, ביומיים האחרונים שלקח לסיבוב 2 להתנהל, אף אחד מהמתחרים לא גלש היטב ולא הביא ניקוד גבוה מספיק בכדי להניף את דגל ישראל גם בסיבוב 3 ונשרנו מהאליפות כולה.

מותר לומר שקיווינו ליותר מהנבחרת. באופן טבעי, דווקא בגלל התנאים הנמוכים ולאור היכולות השונות של חבריה בין אם זה אלוף הארץ אביב ועקנין המהיר והזריז, גלוסקא המנוסה, יוני קליין שגולש הרבה בחוצלארץ בשנים האחרונות ומשה פרץ שנמצא בעלייה מתמדת לאור התחרויות בשנה האחרונה בארץ.

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנות

בתמונה: אביב ועקנין מתכונן למקצה

אם ננסה למקם את הנבחרת שלנו בהשוואה לשאר הנבחרות באליפות
היינו אומרים שהיא נמצאת ברבע לפני האחרון בסקאלה:

12    נק' ומעלה –  טוב מאוד עד מעולה.

8-10 נק'  – בינוני  – טוב

4-7   נק' – חלש – בינוני (ישראל)

0-3   נק' מתחיל – חלש

אם אני אשווה את הניקוד הממוצע במקצים של הנבחרת באליפות הייתי אומר שלמעט ההצלחה החד פעמית של יוני קליין (שהביא 11 נק' בסיבוב הראשון). כל השאר נתנו 4-8 נקודות שלא שיקף את פוטנציאל הגלישה נטו של הנבחרת.

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנות

בתמונה: יוני קליין 

ממוצע ניקוד של המנצחים (לא ישראלים) במקומות 1,2 בכל מקצה מתחילת התחרות בכל התנאים היה 12-15 נק' , פער של כמעט 6 נקודות ביניהם למתחרים הישראלים שזה המון.

אז איפה נכשלנו? או יותר נכון איפה ניתן וצריך לשפר?

מבחינת הציוד כל הגלשנים עבדו לכולם בהתאם לתנאים. למעט מתחרה אחד שביצע שינויים והתאים את הציוד בהצלחה (ניתן היה לראות את השיפור בתנועה בשידור  החי) .

התשובה לכך בהרחבה נמצאת בכתבה על תחרות WSL בקונטיקי נתניה שבה השתתפו חברי הנבחרת כאינדיבידואלים (תקציר הכתבה: שימוש נכון בשיטת הפריוריטי ובניית כוח פיזי ).

https://www.getx.co.il/seat-pro-netanya-reef-20-1/

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנות

בתמונה: עדי גלוסקא בגל צינור המעניק ציון גבוה למתחרה

אבל בהקשר לתחרות הזאת בלט בחסרונו דבר עיקרי – מאמן טקטי שיגבש ויחדד לחברי הנבחרת את ההתאמה לתנאים, מיקוד בטקטיקה כלפי מתחרים אחרים, ריכוז פסיכולוגי וגם הכוונה לגלים בזמן מקצה. לא נעשו לנבחרת אימונים טקטיים במהלך השנה בין היתר מהסיבה שחלק מחבריה הצטרפו ממש בשבועות האחרונים מסיבות אישיות או מגבלות לוגיסטיות. זה הורגש מאד במהלך התחלפויות הפריוריטי במקצים שלהם. זה בלט כשבעלי הפריוריטי המנוסים מארצות אחרות ישבו חזק ולא זזו גם כשהגיעו גלים בינוניים אלא חיכו בסבלנות להתקפה משמעותית.

חברי הנבחרת בצעו שגיאות טקטיות כשחתרו על גלים בזמן פריוריטי שלהם ובכך הפסידו את זכות הבחירה לגל מעולה וההובלה למתחרה אחר – דבר שעלה ביוקר כי המקצים היו רק 15 דקות ועד שהפריוריטי חוזר בסבב של 4 המתחרים מאבדים זמן יקר וסיכוי להשיג גל בהתקפה.
עוד דוגמה לחוסר שיקול דעת שבתחילת סיבוב 2 בתנאים מאד נמוכים על גבול הפלטה אחד המתחרים שלנו שהוא זריז מאד ומהיר על גלים קטנים איבד את היתרון שלו בכך שלקח ללא הרף גלים גרועים ללא קשר לרמת הגלישה האמתית שלו, כלומר הוא לא הפנים את היכולת הטקטית לחכות לתורו ולקחת גלים מנצחים.

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנותבתמונה: יוני קליין

דוגמה אחרת, מתחרה מסוים הביך את הנבחרת שלנו והתעקש לרדת גל מאחורי מתחרה בניסיון לפסול אותו – אך הישראלי שלנו היה עם פריוריטי מס 3 וזה שירד הגל לפניו עם פריוריטי מס 2. לא די בכך שלא עקב אחר חילופי הצבעים של הזכות קדימה, הישראלי גם ביצע מהלך לא ספורטיבי לחלוטין: קפץ מהגלשן מעל המתחרה והפיל את שניהם לתוך הגל. כביכול להראות לשופטים שנוצרה הפרעה כמו הצגה דרמטית של פאול בכדורגל-רק שלמרבה המבוכה, הישראלי שלנו פסל עצמו כי למתחרה שירד לו הגל הייתה זכות הקדימה. ממקום 2 שנתן לו הסיכוי לעלות לסיבוב 3 ירד למקום אחרון עקב פסילה שממנה לא הצליח להתאושש גם עם גלים נוספים.

המהלך הזה צרם במיוחד לאור העובדה שנציגנו יכול היה בקלות להתחמק עם הגלשן ולהימנע מניסיון ההתנגשות המבוים. חמור מכך, הוא התווכח ודיבר בתוקפנות למתחרה בטענה שהרס לו. המתחרה שתק ולא הגיב אלא המשיך לחתור, הוא ידע שהשופטים יחליטו ושמר על קור רוח וספורטיביות. אני בתקווה גדולה שהישראלי שלנו טרח והלך והתנצל בפני המתחרה לאחר המקצה.

אני חוזר ואומר הניקוד הנמוך של הישראלים שלנו שיקף חוסר הכנה והבנה טקטית, כל זאת בזמן שרמת הגלישה שלהם לא נופלת מאחרים אולם עדיין חסרה לה גם – עוצמה וכוח. כשופט ותיק בתחרויות אני מביט בהם ולא רואה מניפות מים שאחרים העיפו בכל התנאים, הווה אומר שגם אם גלשו יפה ונכון ללא טעויות – הניקוד הנמוך בא כתוצאה מחוסר כוח בביצועים.

בסיכומו של דבר הנבחרת הפגינה רוח לחימה בכל מקצה עד השנייה האחרונה ועובדה שכל מי שעבר לסבב המפסידים – העפילו לסיבוב 2. אני מקווה שבימי התחרות האחרונים חברי הנבחרת יעקבו אחר המקצים ויפנימו לקחים וסגנונות גלישה לקבל השראה מהם.

יש לזכור שהאולימפיאדה בטוקיו 2020 תתקיים בתנאים דומים לאלו של התחרות כאן, בביאריץ צרפת. כלומר שבירת חוף עם תנאים משתנים ללא הרף ונמוכים יחסית. (קישור למידע על אתר הגלישה באולימפיאדה) לכן כל מה שנאמר ונלמד כאן חשוב שייושם בשנים הקרובות.
אולימפיאדת טוקיו 2020 : יש ממה להתרגש

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנות

בתמונה: עדי גלוסקא בתום מקצה מוצלח מתקבל בחום ע"י חבריו לנבחרת

הנקודה החיובית שבכל מקצה ראו את הנבחרת מעודדת ומנופפת בדגלי ישראל על קו המים בסיבובי הנשים ובהמשך במקצי הגברים. גאוות יחידה ותמיכה הדדית זו המשמעות האמתית של אליפויות העולם בISA שמתמקדות בחגיגת הלאומים השונים עם האהבה המשותפת לגלישה ולים.

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנות

בתמונה: נציגי המשלחת הישראלית מעודדים את חבריהם מקו החוף

תודה גדולה לכל אחת ואחד מחברי וחברות הנבחרת שעשו את המאמץ להגיע לתחרות ולייצג את מדינת ישראל כמיטב יכולתם.

יש לציין שנבחרת הנוער שלנו בחלקה יהיו מועמדים להתמודדות על הכרטיס לאליפות העולם הבאה שתתקיים בשנה הבאה בין אם זה ג'וניורס או לבוגרים עם הגעתם לקטגורית הגיל המתאימה. לכן במידה רבה כל מה שנותח כאן רלוונטי גם אליהם. נקווה לטוב ולשיפור משמעותי בשנים הקרובות בסצנת הגלישה הישראלית התחרותית (שאותה נמשיך וננתח בסדרת הכתבות שהתחלנו עם הכתבה על אולימפיאדת טוקיו 2020).

נבחרת ישראל גברים באליפות העולם בגלישת גלים - סיכום ומסקנות

בתמונה: עדי גלוסקא בריאיון לאחר עלייה לשלב 2 במקצה מוצלח במיוחד

הערת המערכת: אין כאן ביקורת שלילית על ארגון הגלישה הישראלי בכללותו או התנהלותו בהתאם למגבלות לוגיסטיות או תקציב – אלו נקודות שהמחבר רואה ומציין תוך כדי המעקב והצפייה בתחרויות עם ניסיונו כשופט ותיק ומאמן וכאוהד נבחרת ישראל.

 

Spread the love