נבחרת הנוער והעתיד האולימפי…יהיה זהב ?
בתמונה: הנבחרת הצעירה והצוות המקצועי עם יציאתם לתחרות
ממש בימים אלו נבחרת הנוער של ישראל מתחרה באיים האזוריים
(Azores islands) באליפות העולם לג'וניורס.
זו הפעם הראשונה מזה שנים שיוצאת נבחרת חזקה ובליווי אנשי מקצוע עם לב ונשמה כמו בן צרפתי ודביר הלל שבשקט בשקט עבדו קשה וניסו לתת בסיס בריא וחזק לנוער הישראלי.
סרטון: תקציר אודות התחרות
התחרות הזאת משמעותית מהרבה בחינות לגלישה הישראלית בגלל שהיא מהווה אבן בוחן להרבה פקטורים.
ארגון הגלישה הישראלי קיבל הרבה ביקורות בשנים האחרונות אבל למרות הכל צריך לזכור שהוא בנה תשתית לילדים ולנוער מאפס תשתיות ובהדרגה יצר עקביות בתחרויות ובמה לכישרונות בתחום. אפשר לטחון ולדבר עד מחר מה לא טוב ומה עוד אפשר לעשות…אבל, לא זו המטרה של הכתבה.
לפעמים, ההשתתפות והנוכחות באליפות חשובות יותר מההישגים בה – בעיקר כשבענף הגלישה על גווניו השונים, אנו השגרירים הכי טובים של ישראל בספורט עם הגוד וייבס במים וביבשה.
כל ענף הגלישה התחרותית התקדם מאד בעולם ונוצרה תחושת פער גדול ביכולות של בין הגולשים מחו"ל לבין הישראלים. תמיד הייתה טענה שלעולם לא נצליח להתחרות ולהגיע לרמה גבוהה מספיק.
לפני שנה בערך כתבתי וניסיתי לנתח האם יש לנו סיכוי להגיע לרמה מסוימת.
ובכן, מתברר שכמה הורים מסורים הרימו את הכפפה והשקיעו בילדיהם הגולשים.
האחיות ליליאור וחבריהם החלו לנסוע לאירופה ולאיים המלדיביים גם לתחרויות וגם לאימוני גלישה הלכה למעשה. במקביל, התפתחה תפיסה שבשביל תוצאות צריך לעבוד והחברה האלה בנבחרת הוכיחו את זה.
אימוני כושר סיבולת וטקטיקה, מיקוד בתזונה נכונה (לא רק בשעות הגלישה!) וציוד כמובן.
סרטון : ענת ליליאור בראיון לאחר המקצה שלה. ד"ש לאמא ליליאור!!!
עקבתי אחר הנוער בקליפים ששחרר למדיה החברתית, בין אם זה באינסטגרם או בפייסבוק, רואים גלישת כוח ובסיס נכון שממנו אפשר לפתח את האיירים והביצועים הקשים עם הרבה מים באוויר, כל אלו במגמת עלייה מתמדת.
ואכן, אחוזי ההצלחה של נחיתת הביצועים גדלה והחיבור של הביצועים נהיה מלוטש. לכן האליפות הזו כל כך חשובה כי היא מהווה במה ומדד להתקדמות ויכולות הדור הצעיר שלנו מול הנוער העולמי.
בתמונה: יונתן כהן עולה לסיבוב השלישי בריאיון, צילום: פייסבוק
בנוסף ליכולות הגלישה ישנו גם אלמנט חשוב בנישה התחרותית – זו הטקטיקה וקריאת התנאים המשתנים. בפעם הזו דביר ובן נותנים את הגב והשקט הבוגר שהנוער שלנו זקוק להם בכדי להתפקס ובמקביל לקרוא את המהלכים של המתחרים. אפשר להשוות במובן הזה לענף הכדורגל – ככל שהמאמן ועוזרו צוברים יותר שעות עם הנבחרת, נוצר גיבוש מורלי ואמון הדדי בין המאמנים לחברי הנבחרת (ובינם לבין עצמם כמעודדים ותומכים), הדבר הזה קריטי להצלחת הקבוצה ולא רק לאינדיבידואל.
בתמונה: חברי הנבחרת הצעירה מעודדים ותומכים , צילום: פייסבוק
מסיבה זו אסור לשפוט את התחרות הזו לפי הישגים בלבד אלא לראות אותה כצעד ראשון להמשך האימונים והגיבוש שימשיכו איתו בארץ לתחרות הבאה.
שוב, קל לתת ביקורת ולהעלות טענות אבל…זו הופעת הבכורה של הדור הצעיר שנמצא במצב לחץ בהיעדר ניסיון בתחרויות ייצוגיות בינלאומיות כנבחרת ישראל.
פה נעבור לנקודה רגישה עבור הארגון. עד עכשיו הגלישה הישראלית הייתה במלכוד בגלל שהיא הוגדרה כספורט לא אולימפי ומכאן שלא קבלה תקצוב הולם להקמת תשתית, אימונים ותמיכה בספורטאים שלה. העובדה שלא היו לנבחרת עד כה הישגים משמעותיים בחו"ל מנעה ממנה לקבל מענקים והגדלת התקציב מעבר להגדרתו כספורט עממי בלבד.
אין לי עניין להיכנס ל: למה, איך ומדוע בהחלטות התקצוב בשנים עברו.
מספיק לציין שיוסי זמיר, יו"ר ארגון גולשי הגלים בישראל ושאר הוועד עבדו קשה מאוד במטרה להגיע למה שיש לנו היום – נבחרת נוער ייצוגית !
במקביל להשתתפות הזאת באיים האזוריים נקבעה גם החלטה היסטורית השנה בוועד האולימפי שגלישת גלים מוכרת כענף אולימפי ותיכנס בשנת 2020 לאולימפיאדה. ההשלכות לכך עצומות לפחות מבחינתנו.
בשנים הקרובות ארגון הגלישה הישראלי (ISA) יעבור מהתאחדות איילת כספורט לא אולימפי ,להתאחדות הספורט כענף אולימפי. אמנם מדינת ישראל לא ממש שופכת כסף על מתחריה אבל וזה אבל ענק – זה אומר שלראשונה מזה אולי יותר מעשר שנים הנבחרת תקבל מימון מלא להשתתף בתחרויות ואולי אף תקציב למחנות אימון באירופה או במיקום אחר…נשמע כמו הזיה אבל כן, זו יכולה להיות המציאות.
שלא לדבר על מימון ציוד מתאים לנציגים – גלשנים, חליפות גלישה וכיו"ב.
כאן הייתי רוצה להודות לכל מי שנמנה על תעשיית הגלישה בארץ שתמכה ועזרה לחברי הנבחרת בציוד ואולי גם במימון. אלה שעדיין לא עשו זאת שיעשו מאמץ לתת בחזרה לקהילת הגולשים ממקום של נתינה ואהבה גם לספורט התחרותי ולא בהכרח במחשבה של רווח והפסד בטווח המיידי.
זה שינוי גדול בתפיסה של גלישת הגלים בארץ גם בעיני הורים ובעיני הציבור הכללי ויש לכך השלכות רבות אבל חשוב לזכור – יש כאן אנשים שעבדו קשה לשמור על הבסיס הקיים ואם יש רצון לשינויים צריך לבוא ממקום שקול וזהיר ולא לעשות מהפכים או מהלכים שקשורים לכסף כי בסופו של דבר הגלישה היא לב ונשמה ולא רק 15 דקות של מקצה ופודיום !!
לסיום, כאן המקום לעודד ולקוות להצלחת הדור הצעיר ושייצג אותנו בכבוד. כמו כן, שייתן דוגמא לילדים שיצאו אך זה עתה ממחנות הקיץ. אפשר גם לשאוף להישגים ובמקביל ליהנות מחוויית הגלישה על הגל.
אל על ישראל!
https://www.facebook.com/israelisurfing/