יוסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימה גלישת גלים

יוסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימה


בתמונה: יוסי זמיר (במרכז)

מספר תחרויות הגלישה בארץ הגיע השנה לשיאים חדשים, נבחרת ישראל לבוגרים ולנוער עוברת שינוי מרענן ומתמקצעת לכל אורכה , תחרות ה WSL בישראל – הסבב העולמי של ליגת הגלישה המקצוענית מעמיק את הקשר עם ישראל לשנים הקרובות. על כל אלה ועוד, פגשנו את יוסי זמיר – יו"ר ארגון גולשי הגלים בישראל

WSL – תחרות הגלישה בסבב העולמי בנתניה

וסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימההי יוסי,

ראשית, תאר לנו בקצרה על ההיערכות המוקדמת השנה לקראת תחרות ה WSL שתתקיים בפעם הרביעית ברציפות בנתניה

אכן, זו הפעם הרביעית ברציפות שהתחרות מתקיימת בישראל, בחוף הים של נתניה. מספר הנקודות גם הפעם הוא 3,000 נקודות, זהה לזה שהיה בשנה שעברה ועל כן נראה שוב מספר גדול של מתחרים מובילים מהעולם. השנה הייתה לנו כוונה להגדיל את מספר הנקודות ל 6,000 (!) אולם מפאת קוצר הזמן ותהליכים שקורים ב WSL אירופה והעולמי, לא הספקנו לתחרות הזאת.. לשנה הבאה נקווה שכן.

כמובן שזה מעיד על ההתייחסות של ה WSL  ושל הספורטאים מהעולם לגבי החשיבות של התחרות הראשונה בסבב העולמי אצלנו בישראל, מי שמגיע למקומות הראשונים, מקבל בוסט חשוב כבר בתחילת העונה.

מעבר לזה אנו עובדים מול ה WSL  על תכנית רב שנתית ל 5 שנים הקרובות, כך שתהיה משמעותית מאוד במיוחד למתחרים ששואפים להגיע לסבב הבכיר – ה CT.

עדות נוספת לכך שהתחרות בישראל זוכה להתייחסות מכובדת בעולם היא שהמותג SEAT העולמי מסתכל על כניסה לתמונה בשנה הבאה, דבר שיוביל להגדלת תקציב הפרסום והתמיכה בתחרות באופן משמעותי, מה שיגרום לכל דבר שקשור לתחרות להיות גדול יותר בשנה הבאה.

גם השנה המותג SEAT (ישראל) הוא נותן החסות הראשי, כמוהו גם עיריית נתניה שמלווים אותנו ותומכים מתחילת הדרך ומבינים שזה אירוע הדגל של העיר. השנה ייכנסו מספר חסויות חדשות שלא ראינו עד עכשיו ויהיו גם כמה שינויים ברמה הארגונית.

בסה"כ מתוכנן אירוע מושקע מאוד, בסופו של דבר בכדי להצליח לעמוד בסטנדרטים הכי גבוהים, נדרש תקציבים בהתאם – רק כך נוכל להשתדרג.

בנוגע לתקציבים מהמדינה, עד היום לא קיבלנו כלום, משרד הספורט, משרד החוץ, מנהל הספורט, משרד התיירות , הטוטו וכיו"ב  לא תמכו באירוע הזה. אחרי הכל, אין הרבה אירועי ספורט בינלאומיים בארץ שמביאים 60-70 אלף איש לחוף הים בחודש ינואר מדיי שנה.

יוסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימה 

מה בנוגע ליריד/EXPO השנה, משהו הולך להשתנות?

מתחם האקספו מתוכנן להשתנות השנה. הכיוון הוא להתמקם במתחם אחד מרכזי עם מספר מצומצם יותר של גופים/חברות. בנוסף נקצה אזור נוסף בתקציב קטן יותר משנים קודמות לחברות ועסקים מעולם הגלישה, כל זאת מכיוון שהעלויות בשנים קודמות היו גדולות עליהם והרצון הוא לאפשר לכמה שיותר גופים מהענף לקחת חלק באירוע.

בזמנו התחלנו את האקספו במטרה לקדם את העסקים מעולם הגלישה, אין לנו רווח בעניין. השנה החלטנו לתת במה לשייפרים המקומיים שיציגו זה לצד זה את הדגמים המובילים שלהם. במקביל, נערוך תערוכת גלישה בה יציגו צלמים ואמנים תמונות גלישה ועבודות הקשורות לעולם הגלישה.

מזמין את כולם לבוא ולקחת חלק בחוויה של תחרות ה WSL

ISA – ארגון גולשי הגלים בישראל

בחזרה למחוזותינו, השנה התחלתם סבב תחרויות מקומיות בנוסף לארציות. מה הייתה המטרה ואיך זה נראה כיום מבחינתכם בכל הקשור ליישום בפועל והשגת המטרות? היענות מצד בתי"ס לגלישה ואגודות מקומיות, שת"פים למיניהם אם יש?

השנה התקיימו (עוד לא סיימנו) למעלה מ 20 (!) תחרויות.. גלישת גלים בוגרים נוער וילדים, בוגי, לונגבורד גברים ונשים, המספר הגדול ביותר של תחרויות גלישה בשנה אי פעם בישראל. בתחרויות המקומיות ישנם כ 100 מתחרים לערך בכל תחרות כשבכל אזור (צפון, מרכז, דרום) מתקיימות  במסגרת הסבב כ 3-4 תחרויות בכל אזור.

הרעיון נרקם לפני מספר שנים ומטרתו הייתה לערוך סבב תחרויות לילדים ונוער מכמה סיבות:

  • מספר הגולשים בתחרויות הארציות הלך וגדל
  • זמני התחרויות התארכו, ימים שלמים (קשה לעיתים לילדים)
  • אופרציה גדולה ומורכבת יותר, 2 במות שיפוט בזמן שיש 2 מקצים במקביל במים
  • בנוסף, מתחרים צעירים שלא היה להם מספיק ביטחון או ניסיון להתחרות ברמה הארצית, נוח וקרוב להם יותר לחוף הבית כולל הסביבה הקרובה שבאה לתמוך.

..בעצם, נתנו הזדמנות לדור הצעיר להתחיל להתחרות ולהתמקצע, אבל בצורה מתונה יותר.

יוסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימה

בתמונה: ליאור בנישתי (מימין) יחד עם הפיינלסטים הצעירים במסגרת תחרות מקומית לילדים ונוער מהקיץ האחרון בחוף אולגה, חדרה

איך אתה מסכם את סבב התחרויות המקומיות?

הצלחה גדולה מאוד של המועדונים המקומיים שהפכו לאגודות וע"י כך הצטרפו למהלך שהובלנו בארגון. כמובן שהיינו שמחים אם עוד מועדונים ייכנסו בשנה הבאה. אני מאמין שהמספר יגדל עם כניסת התלמידים מבתי הספר היסודיים כתוספת בתכנית הלימודים בשנים הקרובות. כאן המקום לציין לשבח את התמיכה המדהימה מצד ההורים.

לסיכום העניין הזה, עדיין לא הגענו לאן שהיינו רוצים.. היינו רוצים לקיים ונקיים מספר תחרויות גדול יותר בשנה הבאה שכבר התחלנו השנה: לונגבורד ובוגי, ותחרויות שיש בקנה מזה זמן וטרם יצאו לפועל: סאפ, מאסטרס ועוד.

חשוב לציין שיש לכך מספר סיבות: חוסר כוח אדם בארגון, ריבוי משימות וחוסר בגלים. זה המקסימום שיכולנו לעשות השנה, מקווה ומאמין שבשנה הבאה נוכל ונעשה יותר.. משנה לשנה רק נלמד ונשתפר.

במהלך חודש ינואר יוכתר אלוף הארץ בכל קטגוריה.

הנבחרת הבוגרת

יוסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימה

בתמונה: הנבחרת הבוגרת (משמאל) יוני קליין, רוני גלילי, טל אסייג וענת לליאור. יחד אתם יוחאי ונועה לליאור

הנבחרת הבוגרת השתתפה השנה בתחרות ISA ביפן, מה לא עבד שם? או שכן עבד אבל לא ראינו תוצאות או הישגים מלבד להתקדם שלב 1-2 במוקדמות.

בסה"כ לא הייתה נסיעה מוצלחת של הנבחרת, בשורה התחתונה ובמבחן התוצאה לא השגנו תוצאות. אני אישית לא מרוצה מההכנה ליציאה של הנבחרת הבוגרת לחו"ל. הסקנו מסקנות, בנינו תכנית רב שנתית לשנים הבאות המשלבת אנשים מאוד רציניים ומקצועיים מהתחום: יועץ מקצועי שהוא אחד המאמנים הטובים בעולם -מאט גריגס, לי קורזיץ – אלופת עולם 3 פעמים (גלישת רוח) וגולשת גלים שתורמת מהידע והניסיון שלה כאלופת עולם בעבר ומתחרה אולימפית. יחד אתם יש את בן צרפתי ועדי גלוסקה שממשיכים להעניק לנו מהמקצועיות שלהם. המטרה בהמשך לשלב עוד מאמנים מחו"ל ומאמנים צעירים מהארץ בכדי להביא את הנבחרת להישגים טובים יותר בעתיד. השנה ההישגים פחות משמעותיים , החל מהשנה הבאה (2019) ההישגים יהיו משמעותיים מאוד. המטרה הסופית – להביא לפחות גולש/ת אחד או אחת שייצגו את ישראל באולימפיאדה (!)

הנבחרת הצעירה


יוסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימה

בתמונה: הנבחרת הצעירה (נוער) בקליפורניה יחד עם המאמנים המקצועיים: בן צרפתי (מימין) ולי קורזיץ (שנייה משמאל).

הנבחרת הצעירה חזרה מאליפות העולם לנוער של ISA בקליפורניה, ארה"ב. תאר את תהליך בחירת הסגל, מהם הקריטריונים והמתחרים שנבחרו.

הנבחרת עשתה תחרות מצוינת ודורגה במקום ה 18 הכללי מתוך 42 נבחרות וזאת כאשר היינו בנחיתות מספרית (!) תוצאה מצוינת לכל הדעות. 2 גולשים שלנו, כים עמר וענת לליאור הגיעו לעשיריה הראשונה בעולם (!) הישג שרק מראה שאנחנו יכולים לתת פייט טוב מול הטובים ביותר.

אנו שמים דגש גדול על הנוער, הם דור העתיד בכל הקשור לאולימפיאדה הבאה ולאחריה. לתחרות  הזו נסעו 8 מתחרים: עד 18 – 3 , עד 16 – 3 , 2 בנות. גם כאן, ניתן היה לשפר את רמת המוכנות של המתחרים לפני היציאה לתחרות.

מבחינת בחירת המתחרים, לאחר צפייה של עשרות קטעי וידאו של כל המתחרים המובילים בארץ, מי שהחליט וקבע מי נוסע הוא מאט גריגס המאמן הראשי ועדי גלוסקא המאמן המקצועי. בן צרפתי לא היה מעורב בבחירת המתחרים לנסיעה מכיוון שבן מאמן גם מספר מתחרים באופן אישי.

כמובן שלמתחרים בסבב ולמיקומם יש חשיבות בדירוג ובבחירה לנבחרת, אותם אלה יכנסו לסגל הארצי בנוסף למתחרים שהתחרו בחו"ל באותה שנה או לא הספיקו להתחרות בכל התחרויות בסבב של אותה שנה.

התקיימה ישיבת וועד בארגון שבה הוחלט שהמטרה היא להביא הישגים לאולימפיאדה מכיוון שמדובר בענף ספורט אולימפי. זו גם השורה התחתונה שלי ושל המאמן הראשי – מאט גריגס. המשימה שלנו היא לבחור את הטובים ביותר שלא בהכרח אלה שהובילו את התחרויות בסבב המקומי, הגולשים שיהיו בכושר הכי טוב לפני כל תחרות, הם אלה שייצגו אותנו בחו"ל עם הנבחרת.

 התמיכה הכספית של הארגון ושל ההורים במתחרים בארץ בהשוואה למדינות אחרות בחו"ל

אני רוצה פעם אחת ולתמיד להסביר איך הדברים עובדים בארץ ומה קורה בחו"ל. נכון להיום, אין שום תמיכה כספית במדינת ישראל משום גוף לספורטאים כבודדים או כנבחרת, 0 (!)

איך הדברים עובדים בארץ? צריכים להבין שגוף כמו ארגון הגלישה בארץ פועל עם תקציב שנתי של 400 אלף ₪ . אם לצורך העניין ניקח 3 נבחרות : נוער, בוגרים וסאפ ונממן עלות כרטיס טיסה בלבד שעלותו הממוצעת נעה בין 1,000-1,500$ , כשמדובר ב 20 מתחרים הסכום הכולל עשוי להגיע 25,000$ שזהו סכום קרוב לרבע (!) מהתקציב השנתי של הארגון. זה משהו שבפירוש הארגון לא יכול לעמוד בו כיום.

אני מאמין שלנוער לא צריך לממן את הוצאות הנסיעות, הכל עניין של תוצאות. מי שמביא תוצאות יקבל תמיכה. ענת לליאור לדוגמה, מקבלת תמיכה מהוועד האולימפי ועדיין זה רחוק מלהספיק. אותו דבר יקרה עם כל אחד שיגיע לתוצאות. הלוואי והיה לנו לתת ולממן יותר מזה ולכסות 100% מעלויות הנבחרות, אולי יום אחד זה יקרה. אני יודע וכואב לי שכמעט הכל נופל על ההורים, אך לצערי במציאות של ימינו בארץ, הדרך לתהילה ולתוצאות עוברת דרך הכיס, אנו מצדנו נעזור בכל אמצעי שעומד לרשותנו.

מתחרים מאוסטרליה, ארה"ב, צרפת ועוד רבים לא מקבלים כסף על נסיעות, הספונסרים הם אלה שתומכים.

ככה זה צריך להיות, ספורטאי/ת צריכים לשאוף להגיע לנבחרת ולהיות הטוב ביותר במטרה שיתמוך בו ספונסר מבחוץ. תמיכה מאתנו תבוא כבונוס/אקסטרה מעבר למה שיש להם. שוב, אם היו לנו את הכספים, לא הייתי חושב פעמיים והייתי שם אותו על הנבחרות, מקווה שזה יקרה בקרוב.

כל שנה אנחנו עוזרים מבחינה כספית בהרשמות לתחרויות, בטיסות וזה מגיע לסכומים של אלפי דולרים. אנחנו נמשיך להשקיע בהם.

מעבר לזה אנחנו שואפים להביא את הספורטאים למוכנות הטובה ביותר לפני כל תחרות, לצורך כך אנו נעזרים במתקנים של מכון וינגייט לאימוני הנבחרות והרכבנו סגל מאמנים מקצועי ביותר

שלא יבינו אותי לא נכון, אני יודע שזה מאוד קשה מצד ההורים לתמוך כלכלית בילדים בנסיעות לחו"ל בנוסף להוצאות השוטפות לאורך השנה הכרוכות בספורט הזה כגון ציוד ועוד. הדבר מתבטא בסופו של יום בהוצאה של אלפי דולרים לילד.

אני רואה את הספורט הזה או המתחרים שבו כמו זמרים.. מעטים מאוד האנשים שמרוויחים מזה כסף, רק הטובים ביותר ולשם צריך לשאוף. אגב, גם בענפי ספורט אחרים ההורים תומכים מכיסם הפרטי עד שהילד/נער מגיע לתוצאות ומתחיל לקבל מימון מטעם המדינה/ספונסרים: כדורגל, כדורסל, טניס, ג'ודו ועוד.

אני תקווה שנצליח לגייס אנשים/גופים נוספים בכדי שיתמכו בספורטאים, מקווה שבשנים הקרובות התקציבים יגדלו ונוכל לעזור הרבה יותר.

בהזדמנות זו אנצל את הבמה להודות לאנשים בארגון:

בסופו של דבר בארגון עובדים אנשים שנותנים את הלב והנשמה עם המון אהבה לספורט וענף הגלישה.. לשופטים, מנהלי האזורים, ההורים התומכים בילדיהם ונותני החסויות. תודה גדולה!

 יוסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימה

בתמונה: צוות השופטים ואנשי ארגון גולשי הגלים ISA , צילום: דורון כורש

יוסי זמיר – סיכום שנת 2018 עם הפנים קדימה

בתמונה: ליאור זמיר (מימין) ויוסי עם הפיינלסטים של הWSL  בנתניה 2016  צילום: דורון כורש

Spread the love