ארגון גולשי הגלים סוגר את 2017 בקונטיקי
כתבה מאת: גבי בולוביק I צילום: דרופ פרודקשיין
והנה חלפה לה עוד שנה…
אמנם באיחור של חודש אבל למי אכפת. מצדי, שתהיה דחייה כל שנה של חודש-חודשיים עקב התעסקות בתחרות העולמית של ה-WSL ולתת סקורינג של ים מושלם לתחרות האחרונה של השנה. במקרה הספציפי הזה, המטרה לגמרי מקדשת את האמצעים.
בבוקר קפוא התאספו להם מספר שיא (!!!) של 110 מתחרים מכל רחבי הארץ והמתינו בסבלנות ליריית הפתיחה של התחרות השלישית והאחרונה של סבב הג'ונירוס באליפות ישראל. בכדי להתמודד עם עומס המתחרים, היה על המארגנים לחשוב מחוץ לקופסא ולהריץ את שתי קטגוריות הבנים במקביל ב-2 פודיומים שונים.
גובה הגלים באופן כללי היה מושלם לתחרות ילדים ונוער. תנאים נקיים עם גלים בגובה כתף עד ראש שהגיעו בצורה שיטתית וללא הפסקה לחולות המפורסמים של קונטיקי. בפודיום הדרומי, שקרוב יותר לשובר הגלים זכו דווקא הGROOMS- של קטגוריית העד 14, שם הגלים היו טובים לביצועים, עם יתרון משמעותי בעלייה חזרה לליין אפ.
זה היה יום קלאסי, כך שב"שאריות" של הפודיום הצפוני אפשר היה עדיין להריץ את 2 הקטגוריות הנוספות של בנים עד 16, ובנות עד 18 בתנאים שהם יותר מראויים לאליפות ישראל.
צילום: דרופ פרודקשן
לפיצול הקטגוריות היו מס' יתרונות. ראשית, הפעולה השאירה מקום להגדלת מס' המשתתפים בכל קטגוריה ובכך לתת צ'אנס נוסף לשמות שלא הייתם רואים בד"כ ברשימת המתחרים. יתרון נוסף למהלך שיחק הפעם לטובת הבנות, שעד עכשיו נאלצו להתייבש חצי יום עד שהכניסו אותן למקצה ראשון. הפעם, השוחטות נכנסו למים לקראת 10:00 בבוקר, שהתנאים היו נקיים ואחרי מחלת הבוקר הקלילה, ממנה סבל הים בשעה הראשונה של התחרות.
הרצת התחרות ב-2 פודיומים שונים הייתה החלטה מצוינת, אך מסתבר שכמה גולשים מקומיים בקונטיקי לא חלקו את אותה ההתלהבות.
היה עצוב לראות כמה גולשים מוכרים (לא אציין שמות) שהחליטו להיכנס לסשן גלישה ארוך למשך כל היום בין 2 הפודיומים, ממש בתוך המקצים של הילדים. בשיחות שערכתי עם אותם גולשים מקומיים הם אמרו שדווקא ארגון גולשי הגלים הוא זה שאינו צודק בסיטואציה הזו. הגולשים התלוננו על כך שנגזל מהם הפיק לאורך זמן רב מידי בתקופה הטובה ביותר של השנה.
אוקיי, זה משהו שאני יכול להבין. תחרות הWQS- שהתפרסה על פני 10 ימים ועוד יום אחד של גלים מושלמים לתחרות הג'וניורס זה באמת לא עניין של מה בכך. אולם, להתנהגות כזו באירוע ספורט שמאושר ע"י העירייה המיועד לילדים ונוער – אין מקום כלל!
מיותר לציין את העוול שנגרם לאותו מתמודד צעיר שוודאי התכונן זמן רב לתחרות. עליו להוכיח את עצמו ב-15 דק', מסגרת זמן שלא מספקת הרבה צ'אנסים נוספים למתחרים.
אני לא אגזים ואומר: כמה מהמשתתפים בתחרות הרגישו פשוט חסרי אונים מול העובדה כי עליהם לחלוק את הפיק עם גולשים אחרים.
הגורמים הרלוונטיים: עיריית נתניה וארגון גולשי הגלים לא היו ערוכים לטפל במקרה. הכרוז לא אמור להרים את הקול ולהתחנן במשך שעות מהגולשים החופשיים לנקות את הליין-אפ. באירוע של ילדים, המטרות הנעלות המגיעות לפני ניצחון ואסטרטגיה לניהול מקצים, הם קודם כל ערכי הספורט והחינוך. בכדי להפגין רצינות ועמידה באותם ערכים ומטרות, אני באמת חושב שאירועים כאלו צריכים אבטחה. אמנם רק ליתר בטחון (מצטער על משחק המילים הגרוע), אבל עדיין אבטחה – הן בחוף והן בתוך המים.
למרות הכל, הילדים פירקו את הים לחתיכות והיו מקצי גמר מרשימים ביותר.
צילום: דרופ פרודקשן
קטגוריית עד גילאי 16
הגיעו אל הגמר: דור ביטון, אליה ששי, עידו ארקין ואמיר רפאלי. כל הדרך אל הגמר החבר'ה האלו גלשו טוב, טוב מאוד אפילו! העובדה כי מלבד מקצה הגמר, היה עליהם לגלוש בפודיום הצפוני לא עצרה בעדם מלבצע את זממם על הגלים שנשברו מהדורבן לכיוון השובר. לא אשקר, שלב המוקדמות ושמינית הגמר היה די מאכזב מבחינת הרמה.
לזכותם של ארבעת המתמודדים הסופיים ייאמר כי בשלבים המוקדמים הם שיחקו משחק חכם ולא לקחו סיכונים מיותרים, הכל במטרה להתקדם עוד שלב אחד קדימה בתחרות.
במקום הרביעי סיים דור ביטון שהציג לאורך כל היום סגנון כוחני עם הרבה רייל במים. גם בסטים הקטנים. לי היה נדמה שאם ביטון היה מגריל גלים אחרים, הפייט שהיה נותן לשאר הפיינליסטים היה מקשה עליהם, וסביר להניח שהיה משפר את מקומו במקצה.
במקום השלישי סיים אליה ששי. ללא ספק המתחרה הטוב ביותר בכל התחרות. ששי שלקח על עצמו משימה קשה במיוחד, רץ כל היום בין שתי הפודיומים, ללא זמן להוריד את החליפה או אפילו לאכול ולשתות כמו שצריך ברוב שעות התחרות והגיע למס' שיא של 10 מקצים ליום עבור מתחרה בודד! זה דבר שלא נתפס בעולם התחרותי. אתם מצליחים לדמיין כמה קשה זה?
המארגנים של התחרות הצהירו מתחילת הדרך שההחלטה הזו בידיים של ששי, אף אחד לא הכריח אותו להתחרות ב-2 הקטגוריות במקביל. אני בתכל'ס יכול להבין אותם. אבל, הייתה פה פאדיחה רצינית מאוד בעניין הזה מצד המארגנים. אחרי שאליה רץ מהפיק הדרומי לצפוני ובחזרה כמה פעמים…הצליח להעפיל לשלבי הגמר. הבעיה היחידה, ששובץ לחצי הגמר שהתנגש בלו"ז עם מקצה הגמר שלו בקטגוריית העד 14.
אחרי שיחה עם אליה הבנתי שעשה טוב את המתמטיקה שלו. אליה הבין שבניקוד המצטבר הוא כבר לקח את אליפות ישראל בקטגוריית הילדים עד 14 ושעליו להקדיש את רוב זמן לחצי הגמר של גילאי 16.
מה שקרה בפועל, ששי וויתר על דקה וחצי קריטיות משלב חצי הגמר נוער, חתר לפני סוף המקצה והצטרף ל-7 הדקות האחרונות בגמר גילאי 14 (מתוך 20 דקות גמר!).
אני מצליח להבין את הרציונל שהארגון פעל מתוכו (אם יתחשבו בששי ויעצרו לו"ז של פודיום מסוים, זה יוצר פתח לבעיות במידה ומתמודדים נוספים יחליטו גם הם להתחרות במס' קטגוריות באותו היום ואי אפשר יהיה לקיים כך תחרות סדירה).
יחד עם זאת, אלו היו המקצים האחרונים לאותו היום ונותרה שעה אחת של חסד לפני רדת השמש. לדעתי, זו הייתה טעות בהחלטת הסגל להמשיך את התחרות מבלי לחכות לששי כמה דקות שיסיים את מקצה חצי הגמר. אליה סיים שלישי בשני מקצי הגמר שלו וחתם את התחרות באייר רוורס. מרגש, ממש על גבול הביאזר.
אמיר רפאלי שסיים במקום השני, נצמד לגלישה המסורתית. כזו שאהבנו משנות ה-90 ועד 2010. קארבינג! חיתוך נכון ואמתי עם הרבה הארכה של הגוף בירידה לתחתית של הפוקט. השופטים אכלו את זה כמו לחמניות חמות. ובשלב רבע הגמר, הוא העפיל לחצי תוך שעשה את הגל עם הניקוד הגבוה ביותר לאותה התחרות, מתוך כלל הקטגוריות.
את התחרות ניצח עדו ארקין שגלש נכון לאורך כל היום. הניסיון התחרותי שלו שווה זהב. הגישה שלו לגלים במקצה שונה לגמרי מכל מה שקשור לגלישה חופשית. האופן שבו הוא מרים את הגלשן וסוחט את הביצועים במידה הנכונה, מבלי לקחת סיכונים מיותרים, המהירות אותה הוא סוחב אל עבר הביצוע הבא הם רק חלק מהאלמנטים שגרמו לי לגבש את הדעה הבאה עליו – הוא מכוון תחרות, והוא יודע את העבודה.
צילום: דרופ פרודקשן
קטגוריית הנערות עד 18
הרמה בממוצע (שוב) עלתה מהתחרות שעברה ואני באמת רואה שיפור ברמה שהן מביאות איתן לכל אירוע. בלטו בחסרונן רוני גלילי ונועה לליאור.
נועה הגיעה לחוף לעודד ולצלם את המקצים של אחותה ענת, אך לא היה לי ברור מדוע לא התחרתה הפעם בעצמה.
אל הגמר הגיעו אדווה בר שדה, ענת לליאור, אלמוג יעקוב ורומי גולן.
צילום: דרופ פרודקשן
לאדווה שסיימה במקום הרביעי, הייתה תחרות לא מוצלחת ומבחינתי היא הפספוס של היום. אני עוקב אחרי ההתקדמות שהיא עושה בחודשים האחרונים ונראה שאם הייתה מצליחה לחבר כמה גלים כמו שהיא יודעת, שאר הפיינליסטיות היו צריכות להתאמץ יותר כדי לשמור על מיקומן בסדר הסופי של הזוכות.
אלמוג יעקוב לקחה בתחרות את המקום השלישי והמכובד. עושה רושם כי הבחורה הצעירה הזו עוברת דרך יפה ועם קצת יותר חספוס וביטחון מפעם לפעם מצליחה להתקדם עוד שלב במעלה הדירוג.
במקום השני סיימה רומי גולן. זו הייתה התחרות האחרונה שרומי יכולה להשתתף בה ברמה הארצית. הקטגוריה מוגבלת לגילאי 18 ובשנה הבאה, אם לא יפתחו קטגוריית נשים או יעלו את הגיל המקסימאלי לנערות המשתתפות, רומי לא תאושר להשתתף. רומי יודעת את זה ולכן באה לתחרות הזו חדורת מוטיבציה עם מטרה אחת – לנצח ולקחת את המקום הראשון.
רומי עלתה ראשונה משלב חצי הגמר בפור בולט וכמעט וחטפה לענת לליאור את הגביע שהיא רגילה כ"כ לקבל. זה היה צמוד מאוד, אך לבסוף הייתה זו ענת שגברה על רומי בטייטל לאלופת קונטיקי ג'וניורס לשנת 2017. איך אמר דביר הילל שחילק לה את הגביע? "טוב נו, זה כבר נהיה משעמם" וחייך. אי אפשר להתעלם מהעובדה כי מדובר בסנסציה בתחום התחרויות בארץ. ענת באמת שולטת ביד רמה בקטגוריה ומוכיחה זאת בכל פעם מחדש.
צילום: דרופ פרודקשן
קטגוריית הבנים עד 14
הייתה הפתעה מוחלטת. עוד לא הייתה עוד תחרות כזו שGROOMS- פירקו את הים ברמה כ"כ גבוהה. לרגע היה נדמה שמדובר בקטגוריית העד 16. הילדים נהנו מהפיק המובחר של קונטיקי עם סטים שנשברו בתחילת היום רק לצד ימין ולקראת הצהריים נפתח גם הלפט שהיה מוגדר כבר כ'מעולה' לקראת השלבים הסופיים של התחרות.
אל הגמר הגיעו יובל בן חיון, אליה ששי, יהונתן חן והראל נח.
צילום: דרופ פרודקשן
הראל עשה את הגמר הראשון בחייו, תוך שהפגין בטחון מוגבר יותר לפרק, בכל שלב אליו התקדם. נח הוא היחיד מתוך רשימת הפיינליסטים שעומד בסף הגיל הנדרש להתחרות בקטגוריה זו גם בסבב של 2018 ואני צופה שהוא יביא לשנה הבאה תוצאות טובות.
למקום השלישי הגיע אליה ששי, וזה רק ב-7 דק'. מה היה קורה אלמלא היה מגיע למקצה מתחילתו? אי אפשר לדעת, אבל תחושת הבטן שלי אומרת לי שהיה מתקדם לפחות מקום אחד מעלה ברשימת הזוכים.
את המקום השני לקח יהונתן חן שנעזר ביתרונו הפיזי ונתן ביצועים עם המון כח אך עדיין עם מספיק "פלואו" שגרמו לו להיראות קליל ולצאת בזריזות אל עבר הביצוע הבא בסגירה.
את הניצחון המתוק קטף יובל בן חיון, שהפגין גלישה רדיקאלית עם סיבובי זנב עדינים, ובדיוק במקומות הקריטיים!
צילום: דרופ פרודקשן
לסיכום
ללא ספק, סיום מרגש לשנה שחלפה. 2018 טומנת בתוכה הפתעות וחידושים רבים כך שעם עליית הרמה, על הנייר, צפוי לנו סבב טוב יותר.