אליפות העולם בגלישת גלים 1 (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפת חדשות

אליפות העולם בגלישת גלים (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפת


בתמונה: קו החוף של ביאריץ במבט מלמעלה / צילום: Biarritz, France, host of the 2017 ISA World Surfing Games. Photo: ISA / Sean Evans

אליפות העולם בגלישת גלים (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפת

החל ממחר ה 20 לחודש ועד ל 28 תתקיים אליפות העולם (ISA) בגלישת גלים בביאריץ, צרפת. גולת הכותרת הפעם היא המוקדמות לאולימפיאדת טוקיו 2020. לקראת התחרות ערכנו ריאיון עם יוסי זמיר – יו"ר ארגון גולשי הגלים בישראל (ISA).

בסרטון: 2017 ISA World Surfing Games Trailer

ביאריץ נחשבת לאחד היעדים היותר מבוקשים ע"י גולשי הגלים ברצועת החוף המערבית לאורך האוקיינוס בצרפת (כולל ספרד ופורטוגל). הסיבה היא שבאזור הזה לרוב נכנס גל שלעיתים מזכיר את זה שבארץ – גל פתוח, לא גבוה יחסית ומגוון של חופים עם שבירה לימין או לשמאל שבהם כל גולש כמעט יכול למצוא את הספוט המועדף עבורו. מלבד זאת ביאריץ מספקת לגולש חוויה עשירה במיוחד עם טעם של עוד בפה ועל הגלשן , החל מאוכל מקומי טוב, בילויים, מקומות לינה מזול ועד יקר ובעיקר קהילה גדולה של גולשים מכל קצוות האוכלוסייה, בקיצור תענוג!

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A5#/map/0

מפה: מיקום העיר ביאריץ בצרפת

היי יוסי,

מה המיוחד בתחרות הזו לעומת אליפויות עולם קודמות של ISA וכיצד היא מתקשרת למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 ?

זו אליפות העולם הראשונה מאז שגלישת גלים הוכרז כענף אולימפי. בנוגע לחשיבות של התחרות הזאת עוד מוקדם להגיד. במהלך התחרות אמורה להתקיים ישיבה של הוועד האולימפי יחד עם נציגי ארגוני הגלישה מכל העולם לצורך קביעת הפורמט הסופי שיהיה באולימפיאדה. מן הסתם מעכשיו ואילך לכל תחרות יש חשיבות הנוגעת לכל אחד מהספורטאים והמדינות שייקחו חלק באולימפיאדה הבאה, טוקיו 2020. סביר להניח שמהתחרות הקרובה מתחרי ה WSL  יתחילו לקחת חלק בסבב התחרויות של ISA. העניין שקול לליגת ה NBA כשארה"ב שולחת את נבחרת הכדורסל ה – DREAM TEAM  שתייצג אותה במשחקים האולימפיים. האולימפיאדה תמיד נחשבת לטופ בחיי כל ספורטאי תחרותי.

מדוע ISA (העולמי) הוא הגוף שמכתיב את כללי המשחק לאולימפיאדה ולא ה ?WSL

החלוקה ברורה , ISA הוא הגוף שבו מתחרות נבחרות אחת בשנייה וכפועל יוצא מכך הוא הפורמט המתאים ביותר לאולימפיאדה. לעומתו, ה WSL היא הליגה המקצוענית שבה המקצוענים מתחרים כיחידים ולא במסגרת מדינתית כנבחרת. בנוסף, ISA הוא הגוף שהרים את הכפפה מול הוועד האולימפי במתכונת הנוכחית בראשות פרננדו אגרה שפעל רבות מול הוועד האולימפי ולאורך זמן ובסופו של דבר הצליח להכניס את הענף לאולימפיאדה הבאה.

מהם תנאי הים בביאריץ בהשוואה לגלים שגולשים עליהם בישראל?

מאוד דומה , פרט למספר עובדות : גל של אוקיינוס תדירות גבוהה יותר וגל חזק יותר . גל איכותי יותר לכיוון הוסגור ((Hossegor. גל פתוח, מאוד מתאים לפורמט של התחרות .

ספר בקצרה על המתחרים הישראלים: יוני, אביב , משה ועדי.

יוני קליין

אחד הגולשים הישראלים עם הניסיון הבינלאומי הגדול ביותר, חלק ניכר מהשנה גולש בחו"ל. השנה החליט שלוקח את עצמו צעד אחד קדימה לאחר שהתחרה כבר השנה פעמיים בחו"ל. ליוני יש המון ניסיון בגלים גבוהים ולדעת רבים הגולש הכי טוב בארץ כיום.

אביב וקנין,יוני קליין,אליפות העולם בגלישת גלים 1 (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפת

בתמונה: אביב וקנין (מימין) ויוני קליין / צילום: דורון כורש

אביב וקנין

אלוף הארץ 7-8 פעמים. גולש מאוד תחרותי ואגרסיבי, ביאריץ היא הבית השני שלו. במשך שנים מקפיד לגלוש שם מדיי שנה, עובדה המקנה לו יתרון חשוב בתחרות הקרובה וללא ספק תתרום לו להתקדם ככל שניתן.

משה פרץ

משה פרץ,אליפות העולם בגלישת גלים 1 (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפת

ההפתעה של הנבחרת הזאת. נכנס לנבחרת על סמך תוצאות מהשנה האחרונה ונחשב היום לאחד הגולשים הטובים בארץ . אמנם הוא מגיע לתחרות עם הניסיון הבינלאומי הקטן ביותר מבין חבריו לנבחרת אבל האמביציה והנחישות שלו עשויים לתרום לו רבות להגיע להישג מרשים בתחרות הקרובה.

עדי גלוסקא

עדי גלוסקא,אליפות העולם בגלישת גלים 1 (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפת

עדי הוא אגדה מקומית והפתעה נוספת בנבחרת. המנוסה ביותר בחבורה שעמד בקריטריון הנבחרת. התחרה בליגת המקצוענית ה QS מספר פעמים . עדי גולש מאוד תחרותי בסגנון האולד סקול מחד אולם יודע היטב להשיג ניקוד טוב בתחרויות.

בסה"כ יש לנו נבחרת מאוד מנוסה שעשויה בהחלט להפתיע . חסר לי מאוד וובקה מרליס בנבחרת שנחשב לאחד הגולשים הטובים ביותר כיום בארץ, אבל לצערנו ישנם 4 מקומות בלבד לבנים ואילו ה 4 הנ"ל הם אלה שעמדו בקריטריון.

מהם הקריטריונים שבהם המתחרים צריכים לעמוד ומי מהסגל הישראלי לדעתך קרוב לעמוד בהם?

הקריטריונים:

  • 2 גולשים ראשונים בסבב התחרויות מ 2016
  • הגולש שמוביל את הסבב ב 2017
  • הגולש הרביעי נקבע ע"פ השקלול הבא: ניסיון שצבר בארץ ובחו"ל, רמת הגלישה , תוצאות בסבב המקומי והישגים בינלאומיים ,כושר עכשווי

לאחר תחרות ה WSL האחרונה שהתקיימה בינואר בישראל, עם יד על הלב – איך המתחרים הישראלים בכלל ביחס לשאר העולם?

בתחרות הבינלאומית (WSL) שהייתה בארץ בינואר האחרון ראינו שהישראלים הגיעו לתוצאות מכובדות מאוד – רבע גמר. בנוסף, בשנים האחרונות הגולשים הישראלים לוקחים חלק יותר ויותר בתחרויות בחו"ל, יוני קליין הגיע להישג מאוד מכובד – מקום ראשון בשנה שעברה בתחרות ה QS במלדיביים . וובקה מרליס הגיע למקום השני בסרי לנקה בסבב ה QS . מהבנות, ענת לליאור הגיעה למקום ה 12 בסבב ה QS השנתי. יש חבורה של נוער שעושה מספר תחרויות  WSL JUNIOR בסבב ה WSL האירופאי , יש לך 20 דקות והכל יכול לקרות . עדי גלוסקא הגיע בעבר למקום מאוד מכובד בסבב העולמי. למרות שיש הרבה טובים אפשר להפתיע. אנו שואפים להתברג בין 10 הנבחרות הראשונות ובנוסף, רבע – חצי גמר בהישגים האישיים. הישג כזה עבורנו חשוב מאוד להמשך התהליך.

איך אתה מסביר את העובדה שלרוב אותן בנות הן אלה המתחרות ולרוב גם המייצגות הרשמיות של ישראל בארץ ובעולם? אילו פעולות אתם כארגון עושים ע"מ לקדם את תחום הנשים במטרה לעודד בנות נוספות "לקפוץ" פנימה ?

אם יש משהו שאני מרגיש שעדיין לא הצלחנו בו מספיק זה תחום הנשים למרות שמבחינת סדר עדיפויות והרצון שלנו לקדם את הנושא גבוה מאוד. מזה שנים שקיים קושי להביא נשים להתחרות בסבב הארצי, למרות שמספר הבנות הגולשות עולה בארץ משנה לשנה. לי אישית חשוב שתהיה קטגורית נשים בתחרות ה  WSL שמתקיימת בארץ ונלחמתי על זה במטרה שיהיה לבנות מקום לשאוף ולהגיע לתוצאות. ענת ונועה לליאור מקבלות המון תמיכה מהמשפחה ואנו דוחפים שיקבלו עזרה מהטוטו ומפרויקטים של הועד האולימפי ועם המון עבודה קשה מגיעות להישגים בארץ ובחו"ל. במידה שווה נתמוך גם בבנות נוספות שיכנסו מכיוון שהפוטנציאל בארץ היום ובעתיד הולך וגדל.

ענת לליאור,אליפות העולם בגלישת גלים 1 (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפתבתמונה: ענת לליאור

נועה לליאור,אליפות העולם בגלישת גלים 1 (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפתבתמונה: נועה לליאור

מה קורה בישראל? האם הועד האולימפי כבר הכיר בענף וכמו כן ב ISA ואם כן ממתי?

הוועד האולימפי בישראל הכיר בענף הגלישה כענף אולימפי . ההכרה הרשמית תיכנס לתוקפה רק 1.1.18 למרות שכבר השנה עובדים על מספר פרויקטים לקראת האולימפיאדה . השינוי והקפיצה הגדולה יורגשו החל מהשנה הבאה.

לאור ההכרה של הועד האולימפי – האם אתה רואה בזה כוח ממנף לענף בארץ? האם יהיו תחרויות / ליגה סדירה ?

אין ספק שכן . עצם הכניסה לוועד האולימפי יכניס תקציב גדול יותר מתחילת השנה הבאה שהיה חסר מאוד עד עכשיו. כשזה יקרה, נוכל לערוך סבבים סדירים . נכון להיום באמצעים המאוד דלים שעומדים לרשותנו אנחנו משתדלים מאוד להוציא לא מעט אירועים/תחרויות בשנה שעברה ובשנה הנוכחית. בזכות התמיכה שנקבל אנו שואפים למקצה שיפורים במספר תחומים: שיפור הנראות של האירועים/תחרויות , הגדלת התמיכה בנבחרות , היינו רוצים שהסבב ימנה הרבה יותר תחרויות מהיום למרות שכבר השנה מתוכננות יותר תחרויות מהשנה שעברה. כמו כן, יש בכוונתנו לתמוך ולקדם  את כל סוגי הנבחרות : גלים , בוגי , סאפ  ולונג בורד. בנוסף נתמוך בנוער ובבוגרים בכל הקשור למחנות אימונים בארץ ובחו"ל, מאמנים מחו"ל ועוד.

איך מתכוננים לתחרות כזו ?

החבר'ה מתאמנים (בנוסף לאימונים בשאר ימות השנה) מספר שבועות לקראת התחרות בארץ , בעיקר בחופי הרצליה ות"א . בנוסף, נפגשים מספר ימים בצרפת לפני תחילת התחרות ומתאמנים ביחד.

מה האתגרים הנוספים ביציאה לתחרות ?

תמיד יש מגבלות והרבה פעמים נמנע מאתנו להוציא נבחרות גדולות יותר. בשנים האחרונות עצם העובדה שהתחרויות התקיימו בדרום אמריקה הקשה עלינו מאוד לשלוח נבחרות גדולות, בין היתר מכיוון שהטיסות ארוכות יותר הן גם משמעותית יקרות יותר. השנה לשמחתנו היעד הרבה יותר קרוב ונגיש מה שמשמח אותי מאוד על הוצאת נבחרת מלאה 4 + 2.

מה ידוע לך על נבחרות אחרות ?

הנבחרת האוסטרלית ממש חזקה , כמו כן נבחרות: צרפת , ארה"ב ואיטליה שנכלל בתוכה מקצוען מהסבב העולמי –  ליאו פרבוינטי, אלוף העולם כרגע בסבב העולמי ה WSL . כנראה שיהיו השנה הרבה שמות מוכרים וטובים.

איך אתה רואה את דור ההמשך (הצעיר) בהקשר של המשחקים האולימפיים, מה נדרש מהם כיום לדעתך בכדי לקחת חלק במפעל הענק הזה באולימפיאדה שתבוא לאחר טוקיו (2024)?

חלק מהתכנית שלנו יחד עם הוועד האולימפי היא להסתכל מעבר לטוקיו, תכנון ארוך טווח . סימנו כמה צעירים בעלי פוטנציאל שבהמשך השנה נזמן אותם במטרה להיכנס לסדרת אימונים קבועים. האימונים יכללו מימון לאימונים ונסיעות לחו"ל מהוועד האולימפי. חלקם יקבלו מלגות מהטוטו בצורה של תמיכה חודשית (חלקם כבר מקבלים) . נכון להיום, הטוטו הוא היחיד שתומך בנו ומאז ומתמיד תמך.

לסיום, כמאמר הקלישאה: הכל מתחיל ונגמר בכסף…האמנם? האם הוועד האולימפי תומך בכם/בגולשים כיום ואם כן עד כמה הצלחת הגולשים תלויה במימון זה או לחילופין הגורם האישי/אנושי פיזי ומנטאלי הוא שיקבע את הצלחת המשלחת?

הישגים ותוצאות הן שילוב של מספר מרכיבים אישיים וחיצוניים: מוטיבציה גבוהה, רצון חזק להצליח, יכולת גבוהה, אימונים אינטנסיביים, כישרון, ניסיון בחו"ל – שמצריך מימון כמובן. חייב לציין במקרה זה את עדי גלוסקה לדוגמה, כשהחל את צעדיו הראשונים כגולש שהתחרה בתחרויות בינלאומיות לא היה לו כמעט מימון ותמיכה להתאמן ולהתחרות בחו"ל. עדי אף נאלץ לישון באוטו ולמרות הכל הצליח והגיע בעבר להישגים מרשימים מאוד בחו"ל. אין דבר העומד בפני הרצון ובהחלט ניתן לעשות זאת. לעומת זאת, יש בארץ גולשים עם פוטנציאל עצום שלא יגיעו לשום דבר ותמיד יחיו עם תחושה של החמצה.

לסיכום, אנחנו גאים להוציא נבחרת מלאה בתקווה שתביא לנו תוצאה טובה וגם אם לא אז אנו יודעים שצברנו עוד ניסיון בדרך אל היעד – אולימפיאדת טוקיו.

יוסי, תודה על הריאיון ובהצלחה גדולה עם הנבחרת בצרפת

יוסי זמיר,ליאור זמיר אליפות העולם בגלישת גלים 1 (ISA) מאי 2017 ביאריץ, צרפת

בתמונה: יוסי זמיר (משמאל) יו"ר ארגון גולשי הגלים בישראל וליאור זמיר סמנכ"ל השיווק/צילום: דורון כורש

לינק לדף האירוע ולאתר ISA העולמי

https://www.isasurf.org/events/world-surfing-games/

http://isaworlds.com/wsg/2017/en/teams/

 

 

Spread the love