SURF-THE-CITY-אשדוד
בתמונה: שירן , גדעון ושגיא בחוף אשדוד / צילום: דורון כורש
אשדוד , פנים רבות לה….בעולם הים בכלל והגלישה בפרט. במסגרת פרויקט חדש במגזין , יצאנו לדרך עם סדרה חדשה של כתבות (כתובה ומצולמת) במטרה לסקר את הסצנה המקומית בעולם הים והגלישה בישראל, מעין כתבת פרופיל על הנעשה בעיר או באזור מסוים בארץ.
בתמונה: מישל שריקי (מימין) נציג העמותה ושגיא אפשטיין / צילום: דורון כורש
העיר הראשונה שהתחלנו בה את הפרויקט היא אשדוד, מספר סיבות לכך:
קהילה מאורגנת ומאוגדת
העיר עם קהילת אנשי הים המאורגנת ביותר כיום בישראל, קהילה שבראשה עומדת עמותה שהיא חלק בלתי נפרד מהרשות המקומית ופועלת יחד אתה בסינרגיה שאין (כמעט) דומה לה בנוף הארצי. עמותת הגולשים והספורט הימי מקדמת ויוזמת אין ספור פעילויות מהיום שהוקמה לטובת קהילת הגולשים בפרט וקהילת העיר אשדוד בכלל מכל כיוון אפשרי, החל מ: ארגון תחרויות גלישת גלים מקומיות וארציות, תחרויות סאפ ולונג בורד , קייט סרפינג ועוד. כמו כן העמותה פועלת רבות לטובת הנגשת החופים לנכים. בנוסף, פועלת רבות בפעילות התנדבותית למען הקהילה – קידום נוער בסיכון, פעילויות לטובת אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים (גלישה טיפולית) ועידוד הנוער להישגים בשיתוף עם בתי הספר בעיר ועוד.
היסטוריה ומורשת
העיר אשדוד נמנית על אחת הערים הוותיקות ביותר בארץ שבהם החלה תרבות הגלישה, גולשים עם עבר עשיר מאוד בתחום שהוו ומהווים עד היום את היסודות האיתנים לעולם הגלישה הפורח והמשגשג כיום בעיר.
הישגים
אשדוד היא כיום אחת הערים בארץ עם הגולשים הטובים ביותר בענף גלישת גלים , סאפ , לונג בורד וקייטסרפינג.
גודל הקהילה
קהילת אנשי הים באשדוד בכלל והגולשים בפרט היא מהגדולות כיום בישראל.
לענייננו….נחתנו בבוקר , אור ליום חמישי (20.7.17) בחוף הנחל – מיאמי באשדוד ,3 אנשי צוות המערכת. מיד ראינו והתחלנו לחוש בוייב האשדודי השמח , אוהב הים והסביבה. פגשנו לשמחתנו הגדולה , בנים ובנות , מבוגרים וצעירים , גולשי גלים , לונגבורדיסטים , סאפיסטים ובוגיסטים. כל זאת במטרה להביא את מגוון הקולות מאז ועד היום לתוך הכתבה מתוך כוונה להעביר לקורא/לצופה תמונת מצב מקומית אודות הקהילה המופלאה הזאת.
המקצוענים….גולשות וגולשים מובילים באשדוד
בשנים האחרונות ובכלל אשדוד הפכה לחממה שבה גדלים ילדים, נוער ובוגרים, בנות ובנים למובילים בתחומם בעולם הגלישה בארץ.
LADIES FIRST
תמר קוכנר אברהם – סאפ, ים זנזורי – גלישת גלים, מאיה פריש גלישת גלים, אילונה אלשייב – גלישת גלים, ליעד קלנג – גלישת גלים, שיפי אטינגר – לונג בורד ובוגי ושירן בוחבוט דהן – סאפ וגלישת גלים.
תמר קוכנר
בתמונה: תמר קוכנר / צילום: אבי סבח
ים זנזורי
בתמונה: ים זנזורי / צילום: יניב ועקנין
מיה פריש
בתמונה: מיה פריש / צילום: אמיר חודורוב
אילונה אילישאייב
בתמונה: אילונה אלישייב / צילום: יניב ועקנין
ליעד קלנג
בתמונה: ליעד קלנג / צילום: טל אקוקה
שיפי אטינגר
בתמונה: שיפי אטינגר / צילום: אלי שמר
ולבנים בחבורה…
החל ממשה פרץ שלקח מספר פעמים את אליפות הארץ בשנים האחרונות ואף ייצג את ישראל במשלחת לצרפת בקיץ האחרון. שי ביידא שמתחרה בשנים האחרונות בסבב הארצי ואף התחרה ב WSL – תחרות הגלישה הבינלאומית המתקיימת בישראל זו השנה השנייה ברציפות, הגיע לשלבים הסופיים של התחרות והפגין יכולת מדהימה לכל אורכה. טל אסיאג – גולש צעיר יחסית סופר מוכשר, וירטואוז עם עתיד מזהיר . שי ספיר שהגיע לשלב הגמר בתחרות ה XXL שהתקיימה באשדוד בחורף האחרון. גדעון גבאי – גולש שנחבא מאור הזרקורים…שקט , צנוע במיוחד אבל כשהוא על הגל הוא לא עוצר באדום ומבצע כאחד המקצוענים מחו"ל , פשוט תמונות למגזין עם המון כוח וסטייל. ועוד ועוד רבים וטובים שהיריעה קצרה מלהכיל.
בתמונה: משה פרץ / צילום: יעקב מדר
בתמונה: שי ביידא / צילום: יעקב מדר
בתמונה: טל אסיאג / צילום: מאור בן חמו
בתמונה: שי ספיר / צילום: יניב ועקנין
בתמונה: גדעון גבאי / צילום: יניב ועקנין
שמענו סיפורים אישיים מרגשים מאוד וחוויות מרתקות המעצבות את סצנת הגלישה באשדוד מאז ועד היום. בחרנו לפתוח בגוף הרשמי המייצג את קהילת אנשי הים באשדוד – העמותה:
העמותה לקידום גלישת הגלים ותרבות הים באשדוד
A.S.A.-Ashdod Surfing Association הוקמה בשנת 2004, על ידי גולשים ותיקים ושוחרי ים.
חברי וועד העמותה המכהנים הינם:
- יו"ר – ירון קליין
- גזבר – עוזי סרוסי
- יועץ משפטי – אמיר טובול, עו"ד
- צוות אירועים – מישל שריקי, אורן ווייל ויגאל תורג'מן
- משאבים ותמיכות – יהודה אסבג ואמיר טובול
- תחום חינוך ונשים – שירן בוחבוט ודפי גורביץ'
- שת"פ וקשרי חוץ – עוזי סרוסי ואמיר טובול
- וועדת ביקורת – מישל שריקי
העמותה פועלת לקידום גלישת הגלים באשדוד וזאת במגוון היבטים.
בעיר אשדוד קיימים מספר חופי גלישת גלים מעולים: חוף הקשתות בו ניתן לגלוש בסערות החזקות ביותר ובגלים גבוהים; חוף גיל, על שם גולש הגלים גיל שניאור ז"ל אשר נהרג בו, בחוף זה הוקם על ידי העמותה ועירית אשדוד מערך תאורה לגלישת לילה; חוף השובר הנחשב לאחד הטובים בארץ אם לא הטוב ביותר. שם החוף נקרא "השובר" על שם שובר הגלים הצמוד אליו.
בשנת 2010 יזמה עיריית אשדוד הקמת נמל דייגים בשפך נחל לכיש אשר ממוקם בצמוד לחוף השובר. בעקבות יוזמת עירית אשדוד התאגדו אלפי גולשי הגלים מאשדוד ומחוצה לה במאבק נגד הקמת נמל דייגים בחוף השובר וזאת באמצעות העמותה.
המאבק של העמותה ואלפי גולשי הגלים ושוחרי הים צלח, עירית אשדוד קיבלה החלטה שלא להקים נמל דייגים בחוף השובר ולהשקיע נמרצות בקידום ופיתוח ספורט גלישת הגלים באשדוד. ראש עירית אשדוד אישר דברים אלו באירוע העמותה שהתקיים בבית יד לבנים בפני מאות גולשי גלים.
כיום, העמותה הנה הגורם המשמעותי ביותר, המייצג והמקשר בין עירית אשדוד ולבין קהילת גולשי הגלים באשדוד. העמותה נהנית משיתוף פעולה חסר תקדים וייחודי עם ראש העיר אשדוד, מנכ"ל העיריה ורשות הספורט וכיום מבוצעת השקעה של ממש בענף גלישת הגלים בעיר.
העמותה פועלת בשיתוף פעולה עם מועדוני גלישה מחו"ל ומישראל, וזוכה לתמיכה של בתי עסק רבים ואנשי עסקים מאשדוד ומחוצה לה.
לכל החברים והאורחים, הנכם מוזמנים תמיד לגלוש בחופי הגלישה המדהימים שלנו, ליהנות מהתנאים המעולים ומהאווירה הטובה. בבקשה שימרו על החוף – על ניקיונו ועל האווירה הטובה שבו.
המוטו שלנו והמסר שלנו לקהילה: תן כבוד כדי לזכות בכבוד.
בתמונה: טדי מנשה בטיול גלישה לסלבדור
כאשר מדברים על אשדוד בכלל ובפרט על הגלישה באשדוד לא ניתן שלא להזכיר ובאותה נשימה ארבעה גורמים שנושאים ב"אחריות" או לשם הדיוק בזכות להצלחה האדירה בקידום הגלישה בעיר, העמותה לקידום הגלישה, עירית אשדוד ורשות הספורט, מועדוני הגלישה ועסקים הפועלים בתחום זה וכמובן בראש ובראשונה קהיליית הגולשים בעיר. כל אלו יחד וכל אחד מהם בנפרד פעלו ופועלים בשיתוף פעולה ובחלק בלתי מבוטל תוך התנדבות מלאה על מנת לקדם את הגלישה באשדוד והייתי מעז ואומר – בהצלחה רבה.
בשבילי באופן אישי גלישת גלים היא לא תחביב גם לא דרך חיים, עבורי גלישת גלים היא חלק בלתי נפרד מהחיים, אם בשורט בורד או בלונג או בסאפ העיקר להיות במים ולתפוס גלים. התחלתי לגלוש בגיל 13 או 14, בשבירות חוף של הקאנטרי והמצודה. לאחר שהצלחתי לקנות גלשן טאון קאנטרי משומש עם יותר פיצוצים מקצף, זה היה מזמן בשנת 1984. מאז נשברו המון גלים בחוף והתמזל מזלי לקחת חלק בשנת 2010 בהקמת העמותה לקידום הגלישה באשדוד, יחד עם חברים יקרים, זאב דוד, ירון קליין, עדי קלנג, יוסי פריש , אסי קריספין (כולם אלופים), ולגייס את עירית אשדוד ומחלקת הספורט לשיתוף פעולה מלא בכל הנוגע לקידום הספורט באשדוד.
הצלחנו יחדיו למנוע הקמת נמל דייגים בחוף השובר, לפתוח את חוף גיל לגלישה ולשדרג את החוף: במדרגות, ספסלים, פחי אשפה, תאורת לילה, מצלמות ואף שעון דיגיטאלי. כמו ן, הקמת סקייטפארק, הדרכות בבתי ספר ובמיוחד בשיתוף עם עידו דר-אל אלוף העולם שלנו שריתק את הילדים, קיימנו תחרויות גלישה ביום ובלילה ועוד אין ספור פעילויות, כל זה לא היה קורה ללא התמיכה וההתנדבות של גולשי העיר שנתנו ונותנים מעצמם עד בלי די.
לשמחתי הזרעים ששתלנו והתשתית שייסדנו מניבה פרי של ממש וסצנת הגלישה באשדוד פורחת. היום פעילות העמותה יחד עם העיריה ובתי העסק ומועדוני הגלישה בעיר מקדמת את הענף באופן משמעותי ביותר ואף התרחבה מעבר לגלישת גלים בלבד, לתחומים נוספים כגון סקייטבורד, קייט, ועוד. ניתן לציין לדוגמה אחת מרבות את ההירתמות המדהימה של העמותה ובתי הספר לגלישה בלימוד גלישה לילדים בעלי צרכים מיוחדים וזאת על בסיס התנדבותי בשיתוף מתנדבי העמותה וזאת מידי כל בוקר שבת.
…אלו שאומרים שגלישת גלים היא חיידק מדבק צודקים. אצלנו בבית כבר כולם נדבקו קשות.
עדי קלנג
בתמונה: עדי קלנג / צילום: בני משי
קוראים לי עדי קלנג ואני אהיה בן 50 באוקטובר הקרוב. נשוי לסימה ואבא לליעד אמרי ונעם ששלושתם לשמחתי גולשים. אני גולש מגיל 13 שזה אומר שאני גולש 37 שנים .
באופן כללי אני אוהב מאד את הים. בגלל שאין כל הזמן גלים, מצאתי תחביבים נוספים הקשורים לים וגם כאלו שלא כגון קייט סרפינג, סאפ גלים ורייס, גלישת רוח, סקי מים, מצנחי רחיפה, סנובורד, וכל מיני שילובים שלהם…
לפני כעשור התחילו כתבות על בניית נמל דייגים בחוף השובר באשדוד ואם זה היה יוצא לפועל, חוף השובר היה נמחק ואחד החופים הטובים בישראל לגלישת גלים היה נעלם. לכן, הרגשתי צורך לנסות למנוע את הקמת נמל הדייגים במיקום זה. הקמתי עצומה באינטרנט שסחפה אלפי גולשים . בעקבות כך חידשנו את העמותה לקידום הגלישה באשדוד ביחד עם טדי מנשה, ירון קליין זאב דוד ואסי קריספין . העמותה זוכה לשיתוף פעולה מלא מעיריית אשדוד ראש עיריית אשדוד ד"ר יחיאל לסרי, מנכ"ל העירייה אילן בן עדי ורשות הספורט העירונית בהנהלתו של יורם אסרף שאף דאגו להרכיב תאורת לילה בחוף גיל , התקנת שלטי גלישה , סיוע בארגון תחרויות ומיזמים נוספים משותפים לרווחת גולשי אשדוד והשמירה על החופים וכן כמובן הקמת סקייטפארק ברמה בינלאומית אצלנו בעיר . זו הזדמנות טובה להודות להם על כך וגם לחברי העמותה החדשים ובראשם ירון קליין שעושים נפלאות לקידום הגלישה בעיר.
בנוסף אני מתחרה בתחרויות גלישה , לונג בורד, סאפ רייס וגלים, ונהנה מזה מאד.
לאחרונה אף יצא לי להתחרות (ממש במקרה) בתחרות ארצית באל סלבדור וזכיתי במקום שלישי בקטגוריית לונגבורד. היה מרגש לעלות לפודיום עם דגל ישראל מאולתר שהכנתי בעצמי. פעילות משמעותית נוספת שאותה אני מאד אוהב היא ללוות ילדים בעלי צרכים מיוחדים בפעילות ימית כגון חתירה בקייקים ולימוד גלישת גלים. מדהים לראות את ההתגייסות להתנדבות של גולשי אשדוד לפעילות זו שנעשית בשיתוף עם כל בתי הספר לגלישה באשדוד והמרכז לחינוך ספורט ימי באשדוד.
שגיא אפשטיין
בתמונה: שגיא אפשטיין / צילום: יניב ועקנין
שמי שגיא אפשטיין בן 45 יליד ותושב אשדוד רוב חיי, נשוי לקרין ואבא לשליו 8 ואילון 5. התחלתי לגלוש בגיל 6 על גלשן קלקר שהיינו מוסיפים להם חרבות ליציבות ושנוכל לעמוד עליהם. אחי הגדול ערן היה גולש עוד לפניי ומתקן גלשנים אצלנו בבית. בגיל 10 קיבלתי את הגלשן הראשון שלי ומאז ועד היום אני גולש 38 שנה ברציפות ללא הפסקה.
בשנת 87/88 השתתפתי באליפות ישראל הילטון 88 וסיימתי במקום הראשון. תחרות שהתקיימה בגלים גבוהים מאוד, מעל 2 מטר. אירוע שבהחלט השאיר אצלי זיכרונות חזקים ואהבה גדולה לגלים גבוהים.
באותם שנים גולשי העיר אשדוד התחילו להשתתף בתחרויות גלישה ארציות של ארגון הגלישה הישראלי שנוהל בזמנו ע״י שמעון דוייב וסוסו במקצועיות רבה אך לא זכינו לתמיכה והכרה רבה מאחר ובאותה תקופה גולשי המרכז זכו להכרה מקרוב ומגלישה משותפת ביום יום. למרות התחושה של ״קיפוח״ נלחמנו והגענו להישגים גבוהים.
במשך השנים ״מים רבים זרמו בנהר״ וגולשי אשדוד תפסו מקום של כבוד בדירוג הארצי בתחרויות והגיעו להישגים מרשימים. בין הגולשים שבלטו במשך השנים היו: רון דנן, גל דהן, שי ביידא, אסי קריספין ,טל אסייג, משה פרץ, אייל פרץ, יעקב וגדעון גבאי ועוד..
בשנת 2003 קרה מהפך בגלישה באשדוד, בעקבות מאבק נגד הקמת נמל דייגים בחוף השובר של הנמל קמה ״העמותה לקידום הגלישה והספורט הימי באשדוד״. ללא הקמת העמותה, המצב הקיים היה מוביל להרס וחיסול של חוף הגלישה האגדי של אשדוד. השובר הוא אחד החופים הטובים לגלישה בארץ שבימים טובים איכות הגלים משתווה להמון חופים משובחים בעולם. בעקבות המאבק התאחדו גולשי אשדוד וככה למעשה נוסדה העמותה.
לאחר הניצחון במאבק ועצירת התוכניות המשיכה העמותה בפעילות למען קהילת הגולשים באשדוד כגון:
- קיום תחרות גלישה שנתית לזכרו של גיל שניאור ז״ל – גולש שנהרג בנפילה על הסלעים בדרך לעשות את מה שהכי אהב-לגלוש..
- הקמת תאורה לגולשים בחוף גיל.
- שדרוג חוף גיל: ספסלים, פחים, ברזיות, מקלחות, מצלמות, שעון תאורה דיגיטלי חדש ועוד
- תחרות גלישה בגלים גבוהים.
- הנגשת נכים לים
- תחרויות תלמיד מצטיין בביה"ס
- הדרכות גלישה בביה"ס באשדוד.
- קידום ובניית הסקייטפארק
ועוד ועוד…
בתמונה: שגיא אפשטיין (מלפנים) בגמר תחרות ה XXL באשדוד / צילום: יניב ועקנין
כיום, העמותה לקידום הגלישה נהנית מתמיכה מלאה של רשות הספורט ועירית אשדוד כולל עזרה בתקצוב ואישורים לפעילויות. חשוב לציין שהעמותה לקידום הגלישה היא בהתנדבות מלאה על זמנם וחשבונם האישי של כל הפעילים.
הייתי יושב ראש העמותה במשך שנתיים ובעזרת החברים כמובן הבאנו את העמותה לשיאים חדשים ביצירת הכרה עצומה מצד כל נותני החסויות וארגון הגלישה שהעמותה נהנית מעזרה וקשרים מצוינים מול ארגון הגלישה הישראלי. נהנינו מקשרים נהדרים מול רשות הספורט בראשות יורם אסרף ובני חיזקיה. נהנינו מחשיפה תקשורתית בעיתונים ובטלוויזיה בערוץ one1. רכשנו מערך לוגיסטי שלם לארגון תחרויות ואירועים (גזיבו, הגברה, דגלים, חולצות לצוותים ועוד).
נהניתי מאוד בכל רגע בעשייה ומהנתינה, המוטו שלי: לסדר סביבה טובה יותר לדור הבא – הילדים שלנו״
כמות הפעילות בעמותה שניתן לעשות היא אין סופית. לכן החלטתי שכרגע אני חייב ״לחזור״ לילדים ולמשפחה שלי וכמובן לעסק הפרטי שלי. הפעילות בעמותה גוזלת המון זמן מעבר לפעילות בשטח. אני תמיד ממשיך להתבונן מהצד ולתרום בזמני הפנוי.
אני שמח מאוד שירון קליין היה פנוי ולקח על עצמו את תפקיד יושב ראש העמותה. אני בטוח שימשיך בפעילות גם בעתיד.
לסיכום, סצנת הגלישה בעיר אשדוד בשיאה. גולשים אלופים, חנויות גלישה, סקייטפארק, עמותה, תחרויות גלישה, הכרה מוסדית….מה עוד אפשר לבקש? רק שיהיו יותר גלים!
נתראה בים, אוהבים
גל דהן
בתמונה: גל דהן / צילום: שרונה גוטמן
עם שם כזה הייעוד של גל לא משתמע ל 2 פנים. מאז שגל זוכר את עצמו הוא בים. אבא של גל הוא איש ים עם רקורד מפואר של מציל , דייג , סקיפר , צוללן ומה לא. למרות כל זאת. גל החל לגלוש ללא הסכמת אביו, הוא נהג להשאיל מהגולשים בחוף מדיי פעם כשהיו יוצאים מהמים את הגלשן שלהם לטובת סשן קצר. כך הוא התחיל ומהר מאוד התאהב בים ובגלישה.
עם השנים גל הפך לגולש מהמובילים באשדוד ובהמשך לאחר השירות הצבאי הקים את מועדון הגלישה – לי גל . כיום המועדון של גל (ושירן, אחות של גל) עוסק במספר תחומים. הסיפוק הגדול ביותר של גל כיום במסגרת המועדון הוא התרומה לקהילה בין היתר בעבודה עם נוער בסיכון. גל: " נער אחד שהצלחנו לשנות את כיוון החיים שלו משלילי לחיובי – אין הרגשה טובה יותר מזו!"
בתמונה: גל דהן עם דור ההמשך ממועדון לי גל, רועי לוי משמאל ותומר שוורץ מימינו / צילום: דורון כורש
שירן בוחבוט דהן
בתמונה: שירן בוחבוט דהן / צילום: מאור בן חמו
שירן בוחבוט דהן, בת 33 נשואה ואמא ל 2. (אחות של גל דהן) ומנהלת את מועדון הגלישה לי גל. שירן היא מדריכת גלישה ומטפלת התנהגותית מוסמכת. שירן: "גלישה טיפולית עוסקת במספר תחומים: טיפול בהפרעות של קשב וריכוז , טיפול באוכלוסיות עם לקות אוטיסטית, פגועי נפש , נוער בסיכון ועוד. השילוב של המרחב והים עם המטופל באמצעות גלשן / סאפ / קיאק יוצר חוויה מאתגרת , מרגשת ומעצימה במיוחד לכל אחד מאתנו בכלל ולאוכלוסיות אלה בפרט".
בתמונה: שירן בשיעור גלישה טיפולית / צילום: שרונה גוטמן
בתחרות הגלישה האחרונה ע״ש גיל שניאור, זכתה שירן במקום הראשון בגלישת גלים במקצה הנשים.
אחת המטרות של שירן היא לקדם ולדחוף נשים לתוך ספורט הגלישה ובתוך כך להתחרות. לדבריה % המתחרות מתוך הבנות שמתחרות נמוך מאוד ומכאן שיש עוד המון עבודה לפנינו. בתחרות גיל האחרונה היה ייצוג מכובד מאוד לנשים אך עדיין רחוק מאוד בהשוואה לגברים .
בתמונה: שירן בוחבוט דהן / צילום: דורון כורש
דני חזן
בתמונה: דני חזן / צילום: מאור בן חמו
דני חזן בן 43 יליד אשדוד גולש מגיל 11-10 וכיום גולש סאפ וגלים. עובד בנמל אשדוד במחלקת ים על סירת נתב. בעל מועדון אלוהה סרף פלייס. במשפחה של דני כולם גולשים. עומר הבן, מיטל אשתו של דני ורותם הבת גולשת גלים וסאפ .
בתמונה : עומר חזן – דור ההמשך / צילום: מאור בן חמו
"אם כבר להיות גולש בארץ , אז להיות גולש אשדודי הכי שווה! חברה של גולשים "גברים" ברמה הטובה ביותר בארץ חופי גלישה זהובים עם הגנה ובלי (שובר) ללפט או לרייט. עשרות נקודות גלישה לאורך החוף, כולם מכירים את כולם מהקטן ביותר לגדול ביותר, עמותת גלישה ועירייה שמפרגנת ודואגת לגולשי אשדוד, חנויות גלישה ומפעלי גלשנים. מועדוני גלישה תחרויות גלישה מקומיות … תראה לי עיר אחת כזאת בארץ. המוטו של דני: "תפרגנו, תעניקו, תעזרו – זה עושה טוב !
בתמונה: משפחת חזן בהרכב (כמעט) מלא במועדון ALOHA SURF PLACE / צילום: דורון כורש
בתמונה: רז חזן / צילום: מאור בן חמו
בתמונה: רז ובנו – דור ההמשך / צילום: TOTO FOTO
זאב דויד
בתמונה: זאב דויד / צילום: אנדרי סטוצקי
קהילת הגולשים באשדוד היא אחת מהמגובשות והחזקות בישראל. הקהילה כיום מונה כמה אלפים ומכתיבה את הקצב ברמה הארצית והתחרותית הן מבחינת יוזמות עירוניות ופעילויות מגוונות כגון הדרכות בבתי ספר ובטיחות בים, עזרה לילדים עם צרכים מיוחדים, עזרה בהכנסת מוגבלים לרחצה בים, אין ספור תחרויות עירוניות וארציות שמתקיימות באשדוד. בתי ספר מרובים ומועדונים ברמה עולמית יעידו על כך רבים שבחרו בגלישה כדרך החיים שלהם מבני העיר מאז ועד היום.
כיום אני משלב את הגלישה שהפכה לפני שנים למרכז עולמי גם בפן העסקי. שותף בחנות איירוורס ומייבא מספר מותגים וציוד לחנות שפתחתי יחד עם חבר ילדות שלי ובן העיר לשעבר אנדרי סטוצקי. שם אנחנו משתפים ומכוונים גולשים וחברים בידע רב שאספנו עם השנים דרך טיולים רבים לחו"ל והבנה של צרכי הגולשים בציוד שיתאים לרמתם ולתנאים בארץ.
היום שאנחנו נשואים ובעלי משפחה אנחנו ממשיכים לטפח גם את האהבה שלנו לגלישה שמשאירה אותנו צעירים ובכושר וגם את דור העתיד של הצעירים שאנחנו מטפחים .
אבי מרזוק
בתמונה: אבי מרזוק / צילום: שרון גוטמן
הגלישה באשדוד התפתחה בתחילת שנות ה 70 אחרי שבתל אביב הייתה כבר נפוצה , גולשים כמו אמנון אבישר , משה גבאי , אפרים שומר המציל היו גולשים והיו החלוצים. באשדוד לא היו גלשנים המחסור היה כל כך גדול שאת הפוטנציאל גילה דני אדלר שהתחיל לשייף גלשנים בסוף שנות ה 70 בישראל , למעשה דני שכינויו גופי הוא השייפן (שייפר) השני בישראל שהראשון הוא מוסא ממפעל אולטרה וייב שנמצא בהרצליה. גופי שייף גלשנים בהוואי, באוסטרליה ובדרום אפריקה ולמד את רזי המקצוע מהמובילים בתחום בשנות ה 80 בשלהי התפתחות הגלישה בעולם.
כיום, הגלישה באשדוד רחבה במאות אחוזים מאותה התקופה. יש מספר חנויות גלישה, מועדוני סאפ ובתי ספר לגלישה שמלמדים גלישה את הנוער החדש בעזרת ציוד חדיש.
כיום מפעל פסיפיק דרים של גופי הוא הגדול באשדוד ובאזור הדרום בייצור וייבוא של גלשנים ואביזרי גלישה. בחנות המפעל של גופי ישנם עשרות גלשנים שהכין בעבר גלשנים נוסטלגיים בני 30-20 שנה שאין באף מקום אחר ,שכל לקוח שנכנס מחסיר פעימה שהוא רואה אותם
למעשה, על מנת לסקור את כל פעילותו של גופי בעולם הגלישה צריך יום שלם של ראיונות. לפני שנים רבות גופי מציל במקצועו , חזר בתשובה אך לא נטש את אהבתו לים ולסביבה ותמיד יש לו סיפורים על תקופות שונות אותם הוא מספר ללקוחות.
הניסיון של גופי לאורך השנים הוא זה שמניב לו כבוד רב בקרב הגולשים בעיר ומדרג אותו כאדם המבין את מקצוע בניית הגלשנים בצורה הטובה ביותר. גופי גלש בכל מקום אפשרי בעולם בגלי ענק במקומות שגולשים היום רק חולמים להגיע אליהם.
את העסק שלי – אבי תיקוני גלשנים התחלתי עקב היותי סטודנט , חיפשתי מקצוע שיוכל להעסיק אותי בשעות הקטנות של הלילה בזמן שאני לא לומד , ולהיות מקור "לדמי כיס " עם השנים מ 2012 עברתי למחסן מעופש ושם התחלתי לתקן. ב 2015 עברתי לעבוד עם גופי באזור התעשייה שם אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא.
כיום ניתן לומר שאני העסק היחיד באזור אשדוד שמתמחה בתיקוני גלשנים וסאפים ועובד עם כלל החנויות מהמועדונים בעיר במשרה מלאה. התחום הוא מאוד קשה ,המון זיעה , אבק , ריחות של שרפים ופוליאסטר. המון השקעה נתתי בעסק , את הפירות אני מתחיל לקטוף רק בשלב הזה. תחום הגלישה מלא באי וודאות .
לפעמים השכר לא מתגמל , יש המון מתחרים שנכנסים לענף ללא ידע מוקדם , ללא אהבה לים וסוגרים את העסק עקב חוסר התאמה. מי שרוצה להתעשר ממכירת גלשנים ומתיקון גלשנים יכול למצוא לעצמו תחום אחר.
עיסוק בגלישה הוא מהלב בלבד ומתוך אהבה לים לנתינה ולגלישה בפרט.
את המקצוע שלי למדתי לבד ! ללא עזרה , עם המון זיעה ,המון שעות שנשרפו ,בעיקר ניסוי וטעיה ולפעמים גם עם הוצאת כסף מהכיס וגרימת נזק לגלשנים .
באשדוד יש את העמותה לקידום הגלישה (עמותת הגלישה הגדולה והפעילה ביותר בארץ ) שמארגנת תחרויות, תורמת לקהילה, עזרה בפיתוח והקמת סקייט פארק , ניצחה במלחמה על חוף השובר שרצו בזמנו להפוך לנמל דייגים. העמותה כיום מונה עשרות חברים שתורמים מזמנם למען הצלחת הפרויקטים של העמותה.
יוסי ברגר
בתמונה: יוסי ברגר / צילום: אבי דנינו
יוסי ברגר בן 51, אבא לבת ושני בנים שכולם גולשים כולל אשתי. בעל ותק של 35 שנות גלישה (גלים, רוח, קייט, סאפ) מתחרה בתחרויות גלישה וסאפ, מדריך גלישת גלים מטעם ארגון גולשי הגלים ומכון וינגייט, בעלת תואר ראשון בביולוגיה ימית, מדריך הצלה ימית מטעם AUSTRLIAN FRIENDS OF LIFE SAVING ISRAEL.
התחלתי לגלוש גלים בסוף שנות ה 70 באשדוד. כל קו החוף היה שונה כמובן שלא הייתה מרינה רק חופים פתוחים שלא נגמרים. גלשנו על גלשני אינטר סרף ומוסא עם חרבות יצוקות ובילינו לילות בטפטוף שעוות של נר עליהם….את הגלשנים הראשונים מחו"ל גלשני GORDON SMITH הביא יוסי בנימין אבא של גיל (סילבר דון) ורן בנימין שעבד בצי הסוחר.
גיבורי הגלישה שלנו היו ג'רי לופז, מרק ריצ'ירדס ושון תומפסון שהגיע לתחרות בלתי נשכחת בחוף הילטון בתחילת שנות ה 80.
סרט הגלישה האולטימטיבי שלנו היה יום רביעי הגדול שיצא בשנת 1978 והוקרן בקולנוע אשדוד עליו השלום.
הסרט שיקף במספר מובנים את אורח החיים שלנו בעיר: חיים ללא דאגות שסובבים סביב הגלישה, מסיבות, הגיוס, והמפגש עם המלחמה במקרה שלנו לבנון הראשונה.
לאחר עבודה בשוק הביטחוני החלטתי לעשות שינוי בחיים ופתחתי לפני שנתיים וחצי בחוף הקשתות את מועדון הגלישה WAVES. במועדון אנו עוסקים בלימוד כל ענפי הגלישה (קייט, רוח, גלים וסאפ). המועדון מפעיל גם קייטנות גלישה לילדים וקבוצות חתירת סאפ לבוגרים. למועדון קבוצת חותרים אשר משתתפת בתחרויות ארציות וזוכה בפודיומים על בסיס קבוע.
בנוסף מתבצעות במועדון פעילויות רבות ומגוונות לחברי המועדון כגון השתלמויות גלישה בטוחה, מבצעי ניקיון בחוף הים , השתלמויות עזרה ראשונה והחייאה ועוד.
אבי חבר
בתמונה: אבי חבר / צילום : עדי אוזן
אני גולש מגיל 0 בבת ים עברנו לגן יבנה והתחביב הפך גם לעסק . התחברנו לחברה מאשדוד ואנחנו חלק מהנוף כבר המון שנים. כמובן גם הילד (אלעד) גולש גלים וקייט וחלק מהקהילה.
היה לי חלק נכבד בארגון תחרות הקייט שהייתה באשדוד ופנינו לתחרות חורף בשיתוף העמותה.
אבי הוא מוותיקי גולשי הקייט באשדוד (כבר 15 שנה) ובנוסף גולש סאפ . נחשב לאחד המובילים בארץ בתחום תיקוני ציוד קייט. חבר בעמותה לקידום הגלישה באשדוד ותורם מזמנו לקידום הענף.
עד כאן דיברנו על האנשים מלפני המצלמה, עכשיו נעבור לאנשים שמבעד לעדשה
סצנת הגלישה בעיר אשדוד ובכלל מתקיימת לא מעט ובזכות צלמי הגלישה. בהזדמנות זו אנו רוצים להודות בשם מערכת המגזין וקהילת הגולשים לצלמים המתעדים את הרגעים המדהימים בחיינו, בגל טוב, ביצוע חזק ובכל סיטואציה אחרת שעושה לנו טוב כשאנו רואים את עצמנו על רקע הים.
תודה לכם על הזמן , ההשקעה והנתינה מכל הלב והנשמה.
סלבה, יניב ועקנין, שרון גוטמן, יניב מזרחי, טוטו פוטו, מאור בן חמו, אבי ניסימי, אבי סבח, אבי דנינו, פול יעקוב, אבי רוקח, קייט מיכלסון, אבי דנן, דני אברהם, אלי אלקסלסי TOTO PHOTO
נקודה חשובה לסיום
כפי שניתן לראות , אשדוד היא ללא ספק קהילה עם עבר , הווה ועתיד מרשים במיוחד. סצנת הגלישה באשדוד מורכבת מהמון פרטים, אנשים , עסקים וכדומה שלא הוזכרו בכתבה מפאת קוצר היריעה . כולם יחד יוצרים פסיפס אנושי מרתק המבוסס על אחד מאיתני הטבע – הים. במהלך הכנת הכתבה נתקלנו בסרט "סיפורי פוליאסטר" . למי שעדיין לא ראה, חובה לראות!
https://www.youtube.com/watch?v=JXOxvp7HgmI
סרט תיעודי המספר על תחילת הגלישה באשדוד וכולל בתוכו את כל הגולשים המיתולוגיים של שנות ה70 80 90 וגם שנות ה.2000 .הסרט מספר על גולשי העבר והעתיד ואיך הגלישה שינתה את חייהם. כמו כן, מספר בתוכו על המאבק נגד בנייתו של נמל הדייגים בחוף השובר באשדוד שהוא ללא ספק אחד מהחופים הטובים בארץ.
- במאי: שחר אשרת
- צילום ועריכה: שחר אשרת
- צילומי סטילס: אבי רוקח, יניב וקנין, חזי מנע, שיפי אטינגר, אבי נסימי, פטריק רבינוביץ, צפריר בנג'ו
- פסקול הסרט: רק לשוב לשם – מילים לחן וביצוע: סילבר דון
לאחרונה צולם סרט נוסף בסדרה "סיפורי פוליאסטר 2" המתעד את הדור הצעיר והמבטיח בעיר.
תודות מיוחדות וקרדיטים לכל מי שסייע בהכנת הכתבה:
העמותה לקידום גלישת הגלים והספורט הימי באשדוד
חברי העמותה: מישל שריקי ואורן וייל
דני ורז חזן – ALOHA SURF PLACE
גל ושירן דהן – מועדון גלישה ליגל
יניב ועקנין – צלם
מאור בן חמו – צלם
שרונה גוטמן – צלמת
אבי דנינו – צלם
TOTO FOTO – צלם
אבי סבח – צלם
אמיר חודורוב – צלם
טל אקוקה – צלם
אלי שמר – צלם
יעקב מדר – צלם
בני משי – צלם
עדי אוזן – צלמת
צוות getX
דורון כורש – צלם וביים את הכתבה (סטילס ווידאו)
מקסים סרדיוקוב – צלם הכתבה (רחפן) ועורך
https://www.facebook.com/sharon.gutman
תגיות: ים, גלים , גלישת גלים , אשדוד , קהילה , קהילת הגולשים , עמותה , עמותת הגולשים , עיריית אשדוד , רשות הספורט, קהילת גולשי אשדוד.