WSL בישראל להיות או להיות חדשות

WSL בישראל : להיות או לא להיות ?


בתמונה: הזוכה בתחרות (גברים) פיטרסון כריסטיאנו הברזילאי / צילום: דורון כורש

 

SEAT PRO NETANYA REEF סיאט פרו נתניה ריףבתמונה: עמדת שופטים ברמה של סבב העולמי בקראוון סגור עם מיזוג וכניסה נפרדת וחדרי מדיה לצלמים ועורכים. עמדה לחלוקת לייקרות למתחרים ושלט פריוריטי .

SEAT PRO NETANYA REEF סיאט פרו נתניה ריף

האם יש הצדקה לתחרות מקצוענית בינלאומית בישראל?
כתבה מאת: עידו דר אל / צילומים: דורון כורש ויעקב מדר

ביום חמישי האחרון (26.1.17) הגיעה לסיומה תחרות הגלישה הבינלאומית בנתניה במסגרת הסבב העולמי של ה WSL. התחרות התקיימה זו הפעם השנייה ברציפות בישראל. במהלך הימים האחרונים כשבהם התקיימה התחרות בארץ, קיבלנו תגובות למערכת האם התחרות שווה את כל ההשקעה והלוגיסטיקה עם הגלים "האלה" בישראל?
כאן חשבתי שזו הזדמנות לבצע בדיקה ולבחון מקרוב את התמונה הכוללת בצורה הכי מקצועית שניתן ולענות על השאלה: האם יש זכות קיום לתחרות בינלאומית בישראל?

SEAT PRO NETANYA REEF סיאט פרו נתניה ריףהאם אנו באמת לא רוצים לראות את זה בלייב על חוף ישראלי?? / צילום: יעקב מדר

דבר ראשון – נתייחס לאיכות וכמות הגלים 
השוואה מהירה לתחרויות אחרות בסבב העולמי שהתקיימו החודש הזה מראה
שהגלים ב shoe city pro  התקיימו באחד ממיקומי הגלישה המפורסמים,
אך הידועים לשמצה ברמה הנמוכה של הגלים שלו –הנטינגטון ביץ בקליפורניה.
גל בעייתי עם שבירה עליונה שמאפשרת ביצוע אחד ואחרי זה לקפץ עם הגלשן על שטח מת עד לשבירה שניה בקו החול במקרה הטוב.הגמר התקיים בתנאים נמוכים מאוד גובה מותן ורוח מערבית.

הגלים בcarve pro באוסטרליה שהתקיימה השבוע היו לא יפים עם המון רוח
מלווים בהרבה קפיצות ונסיונות הישארות על הגל בין ביצוע לביצוע.רוב הגלים היו סגורים.
בשתי התחרויות הוידאו לא עושה חשק לרוץ למים ולגלוש.
התחרות בשבוע הבא תתקיים ב burleigh pro אוסטרליה וגם שם התנאים גרועים במיוחד למרות שהחוף עצמו מעולה כי זו לא העונה האופטימלית.ב3 שנים האחרונות לא היה גל אחד שהצדיק את הצפיות מהחוף המפורסם הזה.
התחרות שלנו עוד לא הסתיימה ונתנה כבר 3 ימים של שמש,שמים כחולים,
מים צלולים וגלים ארוכים ורצועת חוף גדולה.

SEAT PRO NETANYA REEF סיאט פרו נתניה ריףיש יותר כחול וצלול מזה? / צילום: יעקב מדר

בדיקה חוזרת בסבב העולמי שלWQS   לשנת 2016 הראתה אותו הדבר – כמעט כולן התקיימו בתנאים גרועים עם המון רוח .
מתוך 49 תחרויות  -WQS אולי חמש היו בתנאים אידאלים שהתקיימו ליום אחד או יומיים מתוך 3-4 ימים של תחרות מלאה.
זה כולל את התחרויות העשירות ביותר של 10,000 נקודות עם פרסים של 100,000 דולר.
רוב התחרויות לא יכולות לחכות לתנאים האופטימליים בתקופת ההמתנה ומסיימות ב"זה מה יש".

תקופת ההמתנה של תחרות נתניה יושבת על חלון עשיר בגלים בשיא עונת החורף בינואר.
שנה שעברה למעשה היתה שנת לוקסוס לצוות הבכיר של WSL  שיכלו לבחור לפי התנאים אם להריץ יום שלם ולשמור את התנאים האופטימליים לשלבי הגמר.
היו לנו 3-4 סואלים במהלך העשרה ימים האלה וגם עכשיו לשנת 2017 התחרות התחילה עם
סוואלים נדירים של פריוד גבוה ונקי בלי רוח כמעט לאורך כל היום ועכשיו אנו ממתינים לבחירת היום האידאלי לשלבי הגמר לגל עם גובה וכוח.
לשלבי הגמר מגיע אלינו סוואל לחמשישיבת בגובה אידיאלי לקונטיקי-חוף התחרות.
מתוך ה3 ימים האלה יש לנו 3-4 שעות נטו של מקצים לסיום התחרות.
כל צוות שיפוט ומארגנים היה חולם על תנאים כאלה.

לא עושה לכם חשק לעזוב הכל ולרוץ למים? / צילום: יעקב מדר

WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה




איכות הגלים

אפשר להתווכח שהגל באוקיינוס לא דומה לגל בים התיכון, מדעית זה לא נתון לערעור על פי הנוסחה של עוצמת רוח כפול זמן רוח פלוס מרחק על פני האוקיינוס שווה סואל נדיר ויפה בחוף איקס. אבל מעשית – החוף בקונטיקי בעונה הזאת מלא חול ויש רצועה רדודה שמהווה מגנט לכל פעימה בים התיכון שלנו ובונה גל עם קיר ארוך לשני הכיוונים שלא מפסיק עד לקו המים ממש. העובדה הזו חשובה מאד כי הקיר מאפשר ייצור מהירות ו"בד ציור" משובח למגוון בחירות של המקצוען להפגין לשופטים והקהל את מרכולתו.
די להסתכל בתמונות ובוידאו של כל הגולשים המתחרים כאן ב2016 ועוד יותר ב2017.
רואים את כל מבחר הביצועים שקיים בפנקס המקצוען: קארבים עם הרבה מניפות מים ביצועים ורטיקלים עם הזנב בחוץ ואיירים גבוה מעל הגל .
מבחינה טכנית אייר רברסים וסקסצ'יינג כמו שעשה כריסנטו וחבריו כולל קלי נוריס – הסוס במשקל 95 ק"ג – הם קשים לביצוע ודורשים דיוק בטיימינג ההמראה והנחיתה
והנה זה פלא גם ב 30-40 ס"מ הם הצליחו לייצר את המהירות הנדרשת וזה בזכות הקיר של הגל. אנו מדברים על ממוצע של 3-4 ביצועים ברצף ללא הפסקות.

 קיר איכותי שמתחנן לשיפוד אכזרי שוב ושוב עד סוף הגל / צילום: יעקב מדר

WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה

WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה

ביצוע כזה לא יכול לקרות ללא מהירות אדירה שהגלשן עף מהכוח וחוזר בשליטה מלאה / צילום: יעקב מדר

צינורות ענק ? תחפשו בטהיטי פיג'י, הוואי או מקסיקו.
אבל גם בשנה שעברה וגם השנה היו כמה שהשחילו צינור יפה לאורך "הבנק" של החול ודווקא בתנאים עם הרוח החזקה שדחפו את הגל לתוך החול וגרמו לג'ורות ששאבו מים ונהיו חלולים. חשוב להבין משהו, גם החוף האגדי ביותר לא יעבוד אלא בתנאים מסוימים ובעונה הנכונה. היופי בקונטיקי שכל חופי ישראל בקושי פלטו גל ראוי לשמו הוא פמפם כמו מכונה. עוד נקודה חשובה – יש לו 3 פיקים עיקריים בכל תנאי התחרות: בים גבוה בקו המזח,בים נמוך מתחת למזח ובים ממוצע באמצע החוף .

WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה

עומר בר בדק בציציות של הגל ואישר את חותמת הבד"צ בכל הכוח / צילום: יעקב מדר

מבחינה טקטית הגל הזה מועדף על המקצוענים שבאו לכאן ב2016 ובפעם השנייה השנה. הייחוד בפיקים האלה שהם נשברים לשני הכיוונים בהתאם להתקפה ומאפשרים לבחור אם לגלוש עם הגב או הפנים לגל ל4 מתחרים עד לשלבי הגמר שבו מתחרים אחד על אחד. התוצאה שהמתחרים מקבלים סיכוי שווה לתת פייט ולהילחם על הובלת המקצה גם אם אחד מהם שומר על הפריוריטי.
אל תשכחו שתחרות seat pro netanya reef היא תחנה ראשונה בסבב העולמי כל שנה ומהווה נקודת פתיחה לצבירת נקודות קריטיות במהלך השנה בתקווה להעפלה לסבב הראשי והנכסף (שרק 34 מתחרים נכללים בו) לכן לא במקרה באו לכאן החמישייה הראשונה של הסבב האירופאי ועוד חברה מקליפורניה, ברזיל ואוסטרליה שהתמודדו קודם בג'וניורס.
בשיחות אתם במהלך התחרות כולם היו מרוצים מאד מהקרבה של בתי המלון לחוף ונקודת התצפית הגבוהה שמאפשרת קריאת תנאים, הטיסה הזולה יחסית לארץ פלוס השמש הישראלית הידועה לטובה. הדברים הקטנים האלה חשובים למקצוענים עם תקציב נמוך ובתחילת דרכם לאגירת כוחות וריכוז במקצים בתחרות עצמה.
כולם,כולל אלה שנפלו שבשלבים המוקדמים הביעו הנאה ושביעות רצון מהגלים הישראלים
והניקוד לא משקר – כשאנו רואים ניקוד מצטבר של 14-17 נקודות במקצים שונים אצל מתחרים שונים זה אומר דרשני. זה אומר שבוצעו גלים בטווח ניקוד של 7.5 -9 בעברית פשוטה – טוב מאוד ומצוין,גם ברמה העולמית.

הטירוף הזה לא נלקח מסרט גלישה אלא קרה כאן בקונטיקי / צילום: יעקב מדר

WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה




הקריטריונים לניקוד מחמירים ביותר ואינם נופלים מהפרמטרים של הסבב העליון.
צוות השופטים שבא לכאן של ארגון הWSL  ,שופט כל השנה בסבב האירופאי וחלקם בעולמי.
לא סתם אני אומר זאת כי כשופט בסבב הישראלי ומסקר התחרות הזו ,
נכחתי בתדריך השופטים שנה שעברה והשנה במהלך השיפוט בלייב על הבמה,
מה שקורה זה שהשופט הראשי מבקר מנתח ומסביר כל מהלך של המקצוענים –
כדי לשמור על ערנות וניקוד מדויק.
חשוב לציין שהצוות הישראלי שלנו משתלב היטב בתוך השיפוט הזה כשווה בשווה
וצובר המון ידע עכשווי ומעודכן לשנת 2017.
אם תכנסו לתחרויות הבינלאומיות שציינתי בתחילת הכתבה במדור results
תראו שיש המון ניקוד נמוך של 3-4 נקודות בהרבה מקצים ואילו במהלך 3 הסיבובים שהתקיימו כאן, אנו רואים ניקוד ממוצע של 10-12 נקודות שזה גבוה ומעיד על רמת הגלישה ואיכות הגלים.

אם כן עד עכשיו ראינו שיש גל שלא נופל מגלים אחרים בעולם ומאפשר למקצוענים
להתבטא במלוא העוצמה לא פחות מאשר לוקיישנים באוסטרליה קליפורניה או יפן .
ראינו שהשיפוט והניקוד בקריטריון העולמי משקפים את הקריטריון לרמת הגלישה והגלים.
גם חלון ההמתנה של התחרות נמצא בשיא עונת הגלים הישראלית והאירוע עצמו
מהווה נקודת פתיחה מצוינת לתחילת סבב.

WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה

אדוני זה לא הקריביים, סתם גל בקונטיקי נשחט בתחרות לאלף טיפות מים / צילום: יעקב מדר

וישראל,מה אנו מרוויחים מזה?

או הו. הרבה מאוד בכמה וכמה מישורים.
בגלישה עצמה, די להתייחס לזה שהניקוד של כל הישראלים קפץ לטווח ה7-11 נקודות ברמה העולמית לעומת 4-5 שנה שעברה ואני מזכיר לכם השיפוט הבינלאומי מחמיר,אין הנחות! המתחרים הישראלים נחשפים ללחץ ואיום ברמה בינלאומית של מתחרים קשוחים שנלחמים על כל גל כי זו הפרנסה שלהם ומעיר אותם מהתרדמה של הסבבה בסבב הישראלי.
טקטית – המתחרים שלנו לומדים על שיטת הפריוריטי המתחלפת במקצי ה4 גם במאבק מול האורחים במים וגם מפתחים תודעה לנעשה על במת השיפוט בתחלופת הצבעים שקובעים הפריוריטי ועוד אלמנט חשוב,שהוא הכריזה על ניקוד הגלים והמיקום במקצה ביחס לאחרים (בנוסף לזמן המתקתק וההתרעות על 5 דק לסוף מקצה ).
זה נשמע מורכב ומסובך ועוד יש להתרכז בבחירת הגלים עצמם. כל אלו הכנה בזמן אמת למתחרים שלנו לאליפויות נוער ועולם בינלאומיות ואולימפיאדת 2020.

WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה

דור העתיד: דויד נוי עוד לא בצבא וכבר נכנס לסיבוב שני בתחרות מקצוענית / צילום: יעקב מדר

בנוסף לכך יש את האפשרות להתעדכן בגלשנים. אנו רואים מהם נתוני הנפח והמידות של גלשני האורחים ומשווים לשלנו שחלקם גם כן ייבוא או ייצור כחול לבן דבר שמעלה רף מודעות למקצוענות בציוד.
השנה ראינו שהפערים למעשה השתוו לכולנו היה גלשן מצוין ומתאים לביצועים ולחלק מהישראלים היו גלשנים כחול לבן שמעיד על העלייה ברף העיצוב שלנו והשתוות למותגים המיובאים.

מבחינת הכושר, במים מגלים כמה חזקים ומהירים בחתירה האורחים שלנו במאבק על מיקום ותפיסת הגל שלא לדבר על החזרה למעלה – תיקתק ללא איבוד אנרגיה אחרי סיום הגל. בגלישה על הגל עצמו,כשאחד משלנו רואה שעשה הכל על הגל (כמו שי ביידא, עומר בר ודויד נוי שזכו לגלוש ביום א' על תנאים חלומיים ועדיין נפלו בסיבוב 2  פרט לביידא שהעפיל לסיבוב 3)
WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה

הוא משלנו: אשדודי וביידא שי שמו / צילום: יעקב מדר

אנו מבינים שצריך להשקיע באימוני כוח וסיבולת הרבה מעבר לגלישה ביום יום כי המקצוענים כבר שם וזה מדרבן חשוב לחבר'ה שרוצים להיות מקצוענים בארצנו ובעולם.

מבחינת החשיפה העולמית

המתחרים שלנו רואים עצמם בווידאו באתר הרשמי של הסבב העולמי ואי אפשר להבדיל ביניהם למקצוענים בקליפים המסכמים של היום – זה מעניק תחושת גאווה והמון ביטחון להתקדם עוד.

ארגון הגלישה הישראלי כולו מתקדם מקצועית. כל שנה הצוות המקומי שמתחבר לבינלאומי מתעדכן בחוקי השיפוט, הגלישה והלוגיסטיקה של ניהול תחרות שלא לדבר על בנייה וחיזוק קשרים דיפלומטים עם אנשי מפתח מהסבב העולמי והאירופאי,שחשוב מאד למשלחות הנוער והבוגרים הישראלי לתחרויות הבינ"ל בהמשך.

מה עם הצופים והקהל הרחב?
כולם נהנים לשמוע שפות זרות לראות אתלטים מפגינים יכולות אקרובטיקה כוח וזריזות בגלים הישראלים ולחוש גאווה שגם אנו על מפת הגלישה העולמית.הגולש הממוצע נהנה מהאווירה על החוף ולומד המון מלראות על קו המים, את הטכניקות של המקצוענים במקום להסתכל בוידאו באינטרנט,זמן לבילוי זמן איכות עם הילדים על החוף ולבדוק לראות ציוד חדש ביריד הנלווה של היבואנים והיצרנים המקומיים בצורה מרוכזת ומסודרת.

יחסים בינלאומיים והסברה ישראלית

תתפלאו אבל זה גדול הרבה מעבר לנתניה עצמה.
ישראל תמיד היתה מבודדת מהרבה בחינות ובעולם הגלישה יש הרבה דיעות קדומות ובעיקר
שאנו ארץ מדברית עם גמלים ובלי גלים ראויים לשמם ומבחינה פוליטית בטחונית-בתדמית בעייתית.

גם הצוות הבינלאומי של WSL  וגם המתחרים נחשפים ליכולות הטכנולוגיות שלנו עם העריכה הדיגיטלית והתשתית של התחרות וצוות הצילום המיומן שלנו במים – אורי ריכטר ואבירם פריג שמצלמים ללא הפסקה כל היום במצלמת טלויזיה מקצועית ומעלים תוך כדי בחדר המדיה והעריכה לאתר WSL  העולמי במיומנות כזו שתוך מספר שעות תיעוד התחרות עולה, לעומת תחרויות אחרות עם דירוג גבוה בהרבה, שלוקחות יום עד שהקורא מתעדכן מהנעשה בה.
המתחרים מתעדכנים אונליין דרך הויי פיי והאינטרנט שלנו בזמן אמת וסופגים את השילוב של החום והעממיות שלנו כמארחים ויכולת ההיי טק שלנו.
זכרו – עולם הגלישה כולו הוא קהילה ולכל אחד מהמקצוענים יש אינסטגרם ודף ספורטאי שמקושר ישירות לחסויות שלו שבעצמם מנהלים מערך מדיה חזק מאוד.

כתוצאה מכך כל עולם הגלישה מתעדכן מהרשמים על האוכל הגלים והאנשים בישראל בזמן אמת ממאסה של מתחרים ויוצר אמינות שחסרה לנו כל כך עם המגמה העולמית להציג אותנו באור שלילי.

החברות הגדולות והמותגים העולמיים מקבלים פידבק חיובי שגורם להם בתורם לשלוח כוכבי גלישה במימון מלא לבקר בישראל כמו שהייתה כאן לפני חודש קריסה מור אלופת העולם 3 פעמים שנהנתה מאד ובימים אלה מבקר כאן בפעם השנייה! אלוף העולם 3 פעמים וגולש אגדי – טום קארן.

WSL בפולניה הקטנה PRO NETANYA פרו נתניה

חיוך ששווה אלף מלים,של ג'ונתן גונזלס זוכה סבב המקצוענים האירופאי של 2016 / צילום: יעקב מדר

חשוב לציין שכל זה נעשה ללא תקציב ממשרד ההסברה הישראלי שראוי היה שיצטרף לאירוע הזה בשנה הבאה וייתן גב.

לאור כל זאת אני תקווה שכל מי שהגיע ביום חמישי לתחרות נהנה משלבי הגמר והאירוע כולו, ברור לחלוטין שזה אינו גורע מהחוויה של "גולשי הנשמה" שמחפשים שקט ושלווה בים ויכולים ליהנות מהגלים בחופים אחרים בזמן שהתחרות מתקיימת או להגיע בעצמם ולעודד את המתחרים שלנו לכמה שעות כי כל ישראל חברים ומשפחה גדולה יחד עם עולם הגלישה העולמי.

מערכת GETX  תמשיך לעדכן ולדווח מהשטח בנוסף לאמונה שלנו שיבואו עוד תחרויות ומקצוענים בעקבות האירוע הזה לשנים הבאות ורק יתרמו רבות לסצנת הגלישה בארץ ותדמיתה בעולם.

WSL בישראל להיות או להיות

בתמונה: הזוכה בתחרות (נשים) גראזי סנצ'ז מחבל הבסקים  / צילום: דורון כורשWSL בישראל להיות או להיות

צילום: דורון כורש




WSL בישראל להיות או להיות

צילום: דורון כורש

WSL בישראל להיות או להיות

צילום: דורון כורש

WSL בישראל להיות או להיות

צילום: דורון כורש




WSL בישראל להיות או להיות

צילום: דורון כורש

WSL בישראל להיות או להיות

צילום: דורון כורש

WSL בישראל להיות או להיות

בתמונה: רפאל ימין (משמאל) שעמל קשות מטעם העירייה לטובת הפקת האירוע ועו"ד שירי חגואל סיידון סגנית ראש העיר שלקחה גם היא חלק במאמץ הכולל לטובת האירוע/ צילום: דורון כורש

WSL בישראל להיות או להיות

בתמונה: האנשים מאחורי הקלעים….יוסי זמיר (משמאל), יו"ר ארגון גולשי הגלים בישראל וליאור זמיר, סמנכ"ל השיווק  / צילום: דורון כורש




Spread the love