סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה! חדשות

סיכום התחרות בנתניה – אנחנו על המפה !


בתמונה: אית'ן אוסבורן המנצח I צילום: דורון כורש

ביום שישי האחרון (18.1) הסתיימה תחרות נוספת במסגרת ליגת הגלישה המקצוענית (WSL) בחוף קונטיקי שבנתניה. ארתור רשקובן: מרגש לראות שזה הפך לסוג של מוסד במקום ניסיון חד פעמי ולראות שבאמת יש לנו מקום בסבב העולמי" אחרי הפעם הרביעית ברציפות ניתן לומר שישראל היא חלק ממפת הגלישה העולמית.

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

צילום: דורון כורש

ביום שישי האחרון תחרות ה-SEAT PRO NETNAYA הגיעה לסיומה עם 5 ימי גלישה ויום לפני סיום תקופת ההמתנה. המנצח של הפרו נתניה משלנו.. אית'ן אוסבורן, גולש יהודי מקליפורניה שלקח את התחרות עם המון נחישות, כישרון וסטייל.

ההיערכות לתחרות

גם השנה נבחרה חברת ההפקות הישראלית – גולדפיש (סוס מנצח לא מחליפים) בניצוחו של עידן שליו שביצעו עבודה סופר מקצועית, יוצאת מן הכלל והעמידו במה הראויה לכל שבח בסטנדרטיים בינלאומיים שלא היו מביישים אף מדינה בעולם שבה מתקיימות התחרויות בסבב השנתי של ה WSL, שאפו ענק!

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

צילום: דורון כורש

בכדי להתברג בטופ העולמי, הספורטאים הצעירים מחו"ל מתחרים בסבב ה QS אחת למספר שבועות ביעד שונה בכל אחת מחמשת היבשות ברחבי העולם. היות והם לרוב בתחילת דרכם המקצועית הם נאלצים לממן את רוב הוצאות הנסיעה לתחרויות מכיסם הפרטי, חלק קטן בלבד ממומן מהספונסרים שלהם – מותגי חברות הגלישה שבא לידי ביטוי בציוד ומעט מעבר.

אי לכך הם חייבים למצוא דרכים יצירתיות משהו במטרה להוזיל את עלויות הנסיעה. ייאמר לזכות הקהל המקומי – קהילת הגולשים בנתניה שלקחה על עצמה לארח חלק מהגולשים מחו"ל במהלך תקופת התחרות בבתיהם, מחווה שראויה להערכה רבה.

החסויות

נותני החסויות העיקריים זו השנה הרביעית ברציפות הם בראש ובראשונה עיריית נתניה והעומדת בראשה – ראשת העיר, הגב' מרים פייברג איכר ובנוסף חברת צ'מפיון מוטורס, יבואנית הרכב והמותג סיאט SEAT .

2 הגופים הללו מימנו את החלק המשמעותי מתקציב התחרות, התרומה שלהם להצלחת האירוע וקידום ספורט הגלישה בישראל היא קריטית. מעבר לקידום המכירות עבורם, הנכונות שלהם לתת כתף היא משמעותית ביותר וסופר חשובה להתפתחות הענף בישראל ולייצוג המדינה בתחום ברמה הבינלאומית.

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

צילום: דורון כורש

השיפוט

השנה בשונה משנים קודמות, ה WSL הודיע זמן קצר לפני תחילת התחרות ששופטים מקומיים לא יוכלו לשפוט הפעם מכיוון שמדובר בתחרות של 3,000 נקודות. אם היה מדובר בתחרות בדרגה נמוכה יותר (1,500), אזי היה ניתן כן לשופטים המקומיים לקחת חלק פעיל במערך השיפוט כפי שעשו קודם לכן.

מעבר לזה לדברי אחד השופטים שהגיע מצרפת – ג'ף מאלה, היו ימים כדוגמת היום האחרון לתחרות שהיה קשה מאוד לשפוט את המתחרים בשל מצב הים – נכנסה רוח דרומית מערבית חזקה שגרמה לשינוי משמעותי במבנה הגל ובתדירות הגלים שהלכה ופחתה. אורך הסקשן שזהו המרחב שבו הגולש יכול לתמרן על הגל התקצר מאוד ואילץ את הגולשים להתאמץ עוד יותר בכדי להוציא לפחות ביצוע אחד טוב על כל גל בכדי שיכנס לחישוב הכללי בכל מקצה במטרה לעלות לשלב הבא. עדיין, לא מעט גולשים הצליחו לקבל ניקוד גבוה יחסית בזכות העובדה שהפגינו רמת גלישה גבוהה במיוחד גם בתנאי ים קשוח ונתנו הצגה מאלפת לשופטים ולקהל כמובן.

התחרות והמתחרים

התחרות הראשונה במסגרת ליגת הגלישה העולמית (WSL) בסבב ה QS לשנת 2019 עם 3,000 נקודות – תחרות יוקרתית המושכת אליה את טובי הגולשים בעולם (חוץ מהסבב העליון, ה – CT) במטרה לפתוח את השנה בבוסט משמעותי המסמן לבאות.

גם השנה התחרות הורכבה ממתחרים מקומיים ומחו"ל כשהיחס ביניהם פחות או יותר היה שווה, כמצופה ממדינה המארחת את התחרות. סה"כ כ 120 משתתפים ש 60 מתוכם הגיעו מחו"ל מכל קצוות העולם (22 מדינות).. אירופה, אסיה, ארה"ב, דרא"מ ואוסטרליה הרחוקה – הישג מכובד מאוד כשלעצמו כשמדובר בתחרות בקנה מידה עולמי.

בדומה לשנים קודמות, ראינו את רוב הגולשים הישראלים נושרים כבר בשלבים המוקדמים למרות שנתנו פייט הולם, למעט בודדים שהתקדמו וביניהם טל אסייג מאשדוד (אלוף ישראל לשנת 2018 ) וגיל קרן שהפגין גלישת כוח יוצאת דופן וקיבל את הניקוד הגבוה ביותר מבין הישראלים שהתמודדו השנה ביום הראשון לתחרות. המטרה של גיל הייתה לשבור את "תקרת הזכוכית" של הגולשים הישראלים בתחרות הבינלאומית בנתניה שהגיעו עד כה לסבב ה 4 – טרום שלבי הגמר. לצערנו הפעם זה לא קרה. הגולש הישראלי שהגיע לשלב המתקדם ביותר היה דויד נוי (שלב 3) שעשה זאת שוב עם המון כישרון, נחישות ואיכות של מקצוען (!)

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: גיל זילכה I צילום: דורון כורש

כאן חשוב לציין פקטור מאוד משמעותי המאפיין חלק גדול מהגולשים הישראלים בהשוואה לגולשים מחו"ל וזה הגיל. רוב הגולשים המגיעים מחו"ל הם בתחילת דרכם המקצועית כשגילם הממוצע הוא 20 . בשונה מהם, הישראלים לרוב בוגרים יותר: יוני קליין, אביב וקנין, דודו ביטון, גיל זילכה ועוד רבים וטובים כשטווח הגילאים של אלה הוא 30-40!! כמובן שגיל עשוי להוות גם יתרון לעיתים.. ראו מקרה סלייטר.

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: הדור הצעיר של המתחרים הישראלים – סיאם ניקרטין I צילום דורון כורש

לא נשכח שיש גם מתחרים צעירים מישראל ומשנה לשנה מספרם הולך וגדל: איליה סאסי, סיאם ניקרטין, אמיר רפאלי ועוד כישרונות מבורכים. אותם חבר'ה צעירים צוברים המון ניסיון וביטחון מאז שהסבב העולמי תקע יתד בישראל ומשנה לשנה הם מתקדמים, מתחסנים ומתחשלים בכל פרמטר אפשרי.

ארתור רשקובן: " המצב דומה למה שהיה בצרפת באמצע שנות ה 80 שהייתה אז די מנותקת מעולם הגלישה.. תחרויות גלישה מהסבב העולמי הגיעו, תעשיית הגלישה התפתחה ולאט לאט הצרפתים התחילו להתבלט בעולם. גם בישראל יש לנו כישרונות צעירים שהתחילו להתחרות לאחרונה בסבב ה QS בחו"ל. זה עניין של עקביות, השקעה ותחרותיות.. בטוח שעוד נשמע עליהם בשנים הבאות. כבר היום ענת לליאור הגיעה לתואר מדהים כשלקחה את המקום ה 2 באליפות אירופה לג'וניור שזה הישג היסטורי עבורנו."

ככל שהתחרות התקדמה, היום השני והשלישי היו מפגני כוח וגלישה מרשימים ביותר בנוף הגלישה המקומי ובתנאי גלישה לא פשוטים בחוף קונטיקי בנתניה, גל פחות "מסודר" ונוח לתמרון המצריך רמת מיומנות גבוהה במיוחד בכדי לבוא לידי ביטוי ולהתבלט מעל כולם בכדי לעלות לשלב הבא.

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: מתחרה מחו"ל ביום השלישי לתחרות. ים קשוח והגולשים עוד יותר.. I צילום: יעקב מדר

יום הגמרים

לאורך כל השבוע שחלף, התחזית (גלים) השתנתה כמעט מדיי יום, קשה היה לצפות בוודאות את מצב הים בעיקר בשל תנאי מזג האוויר שהשתנו מספר פעמים בשבוע האחרון מסערה לרגיעה וחוזר חלילה. הצפי בתחילה היה לסיים את התחרות עד יום חמישי (כולל) שבו יהיו השלבים האחרונים – הגמרים: שמינית, רבע, חצי וגמר, ראש בראש/אחד על אחד בכל מקצה.

 חצי גמר 1

אית'ן אוזבורן מול יורגן קוזינט

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: אית'ן אוסבורןI צילום: דורון כורש

בתחילת המקצה המצב היה שווה כוחות בין השניים. אבל, מהר מאוד אית'ן לקח את ההובלה עם בחירה הרבה יותר טובה ונכונה של הגלים. אמנם קוזינט הצליח לתפוס גל לבקסייד וביצע עליו קומבינציה של 3 סנפים מרשימים למדיי עם המון כוח שזיכו אותו בניקוד גבוה מאוד יחסית של 8.67 לעומת 8.27 של אית'ן שאמנם עם ביצוע אחד אבל רדיקלי במיוחד – איירוורס לפרונטסייד. למרות כל המאמצים של קוזינט הצרפתי, הוא לא הצליח לתפוס גל משמעותי ש"יזניק" אותו להובלה ע"פ אוזבורן מארה"ב.

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: ג'ורגן קוזינט I צילום: יעקב מדר

ג'ורגן קוזינט מוכר מאוד לקהל הישראלי עוד משנים קודמות ועל כן הוא סוג של פייבוריט לזכייה בכל שנה מחדש. מעבר לזה, בכל שנה הוא מגיע למרחק נגיעה מהעפלה לסבב היוקרתי הגבוה יותר, ה-CT ואז משהו מתפקשש לו בישורת האחרונה.

קוזינט: "עשיתי הרבה טעויות במקצה הזה ולכן אני מאוכזב מאוד מהבחירות שלי ומהגישה שלי בחצי גמר הזה.. לקחתי הפסקה ארוכה לאחרונה ולא ממש התכוונתי להגיע לכאן. מה שבטוח, אפיק הרבה לקחים מהאירוע הזה במטרה להשתפר בהמשך. זה ממש מתסכל לראות איך שוב השנה זה התפספס. אני בהחלט אחזור בשנה הבאה בכדי לנצח (!)"

חצי גמר 2

טריסטן גילבאוד מול קול האוסמנד

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: טריסטן גילבאוד I צילום: דורון כורש

בדומה לחצי גמר הראשון, גם החצי גמר השני היה מאבק דיי צמוד בין השניים וכן.. שוב צרפתי מול אמריקאי. לשניהם אגב זו הייתה הפעם הראשונה שהגיעו לשלב מאוד מתקדם בתחרות כמקצוענים. בשלב כלשהו גילבאוד לקח את ההובלה בגל שהביא לו את הניקוד המקסימלי עבורו.. גל עם סקשן ארוך, גם במקרה הזה היה בעיקר ביצוע אחד משמעותי לאחר שביצע סנאפ חייתי לבקסייד, עבר למצב של לייבק,מה שזיכה אותו ב 7.6 נק'. האוסמנד לעומתו, בהמשך תפס גל לפרונטסייד שממנו עלה לאייר גבוה אך הנחיתה ממנו פגשה גל שנגמר לו הסקשן ולא היה ממש לאן לחזור, מבאס.

 הגמר

איתן אוסבורן מול טריסטן גילבאוד


סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: אית'ן אוסבורן‏ I צילום: דורון כורש

הים הלך וירד מרגע לרגע, ממש כמו שנחזה בתחזית יום קודם – גל בגובה מותן פלוס (50-70 ס"מ) בלבד עם רוח שהתחלפה מדרומית לצפונית מערבית שבכלל השכיבה את הים ועוד יותר מזה הרסה כמעט כליל את מבנה הגל. הסוד להצלחה במקרה כזה הוא בחירה נכונה של הגל, כמובן שקצת מזל אף פעם לא מזיק..

הגמר התחיל בקצב די איטי לשני הגולשים שנאבקו ממש בכדי למצוא גל ראוי לביצוע כפי שהיה להם קודם לכן, מוקדם יותר בתחילת היום.. גלים עם ניקוד גבוה מאוד יחסית. השניים חלקו את הפיק כשגילבאוד הצרפתי לקח את הגל לימין בעיקר שזה הבקסייד שלו, הניקוד המקסימלי שהגיע אליו במקצה היה 5.43 בגל עם מספר סנפים לבקסייד. לעומתו, איתן לקח את הגל לשמאל שזה הפרונטסייד שלו, תפס גל יחסית פתוח שהצליח לבצע עליו 2-3 ביצועים קטנים יחסית ובנוסף סנאפ עם המון כוח ומניפה אדירה של מים שהקנו לו 6.2 נקודות. מאותו רגע ואילך איתן נכנס לקצב והתחיל לקבל ניקוד טוב יותר מגילבאוד, גל אחרי גל. כך למעשה החל לגבור הלחץ הפסיכולוגי על גילבאוד שמרגע לרגע הלך ודאך עד לסוף המקצה.

איתן עבר לא מעט מהמורות ביום האחרון של התחרות, כמעט בכל מקצה הצליח להציל את עצמו מהדחה ממש ברגעים ובשניות האחרונות. הוא הצליח להתעלות על עצמו באותם גלים עד שקיבל גל עם הניקוד הגבוה ביותר שלו לאותו היום לפני מקצי הגמר.. 9.33 (!)

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: המנצח אית'ן אוסבורן בסיום מקצה הגמר‏ I צילום: דורון כורש

איתן: "לא חלמתי שזה (הניצחון) יהיה כל כך טוב וזה אכן כך.. מה עוד שיש לי קרובי משפחה בישראל וזה עושה את הניצחון להרבה יותר סמלי עבורי, למשפחתי ולקהל המקומי כמובן."

את איתן ליוו לכל אורך התחרות אימו וסבו כך שההתרגשות מההישג הייתה עבורו הרבה יותר גדולה ומשמעותית.

החיבוק הנתיינתי החם

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: רפי ימין (משמאל) ואלי חזות (מימין) עם המתחרים מחו"ל בטיול לירושלים, יפית רוקח סימון במרכז

בכל שנה המתמודדים מחו"ל זוכים לאירוח חם במיוחד מצד ארגון גולשי הגלים והמארחים בישראל, העניין הפך כבר למסורת שבה מוענק טיפול כמעט צמוד ואישי לכל מתמודד הזקוק לדבר מה שעשוי להקל או לשפר את תנאי השהייה שלו בישראל עד כמה שניתן. בנוסף, המתארחים זוכים לראות את הארץ לפני, אחרי או תוך כדי התחרות (בימים בהם יש הפוגה בגלים או סערה) מצפון לדרום וממזרח למערב.. ערך מוסף שאין שני לו באף מדינה שמארחת את הסבב, פשוט תענוג.

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: חלק מסוללת הצלמים שהייתה על החוף.. עבורה זו הייתה חגיגה לעדשה I צילום: דורון כורש

ולסיום..

דבר אחד היה חסר ומורגש מאוד וזה חוסר הנוכחות של הנשים בתחרות. השנה בשל אילוצים כאלה ואחרים לא התקיימה תחרות נשים וחבל, הנשים מוסיפות המון עניין לתחרות וחשיבותן משמעותית מאוד לקידום התחרות כמו גם לקידום גלישת הנשים בישראל.

למרות שזו הפעם הרביעית ברציפות, ארגון תחרות גלישה בינלאומית בסדר גודל כזה היא לא דבר של מה בכך ובטח שלא דבר מובן מאליו.. גם אם לפעמים זה נראה לכם ש "כבר ראינו את זה.. "

ההפקה, ארגון גולשי הגלים על שלוחותיו השונות, עיריית נתניה, הספונסרים ונותני החסויות, המציגים, מחלקת החופים, השומרים והשוטרים ועוד ועוד הם המון פרטים שחוברים לגוף אחד שפועל כמו מכונה משומנת היטב. רק כך נוכל לקבל "מוצר" סופי ומוגמר שתענוג להתחכך בו מדיי שנה. בין אם את/ה גולש/ת , תושב, אוהב ספורט או סתם תייר מזדמן.. אם נקלעת לחוף קונטיקי באמצע ינואר, לרגע אתה חושב שאתה על רצועת החוף בקליפורניה או אי שם מעבר לים.

עם שנה ברוכה כמו שהייתה לארגון גולשי הגלים ופתיחה מוצלחת של התחרות, זו כנראה הולכת להיות עוד שנה עם המון עשייה, התחדשות והתפתחות חשובה לעולם הגלישה בישראל.

להתראות בשנה הבאה.

סיכום התחרות בנתניה - אנחנו על המפה!

בתמונה: (מימין) רפי ימין, ליאור זמיר, טריסטן גילבאוד (מקום 2), יוסי זמיר, אית'ן אוסבורן (מקום 1) ועידן שליו I צילום: דורון כורש

 

 

 

 

 

Spread the love