סקייטפארק חיפה סקייטבורד

סקייטפארק חיפה, היה שווה לחכות


בקיץ האחרון חנכה סצנת הסקייטבורד הישראלית סקייטפארק חדש בעיר חיפה. בשלב זה אפשר כבר להגיד שבניית פארקים בארץ נהיה עניין שגרתי, הרי הרבה פארקים חדשים צצים לאחרונה בכל עיר\ישוב\מועצה שמכבדים את עצמם ואת צעיריה. אבל משהו בכל זאת היה מיוחד בתהליך ההקמה של "מתקן השיפועים המשתנים" בעיר הנמל הצפונית – הכל קרה נכון.


בסרטון: אירוע פתיחת הסקייטפארק / תחרות ה VANS Shop Riot  צילום: ואנס ישראל

ותיקי הסצנה החיפאית יסכימו, לעולם לא היה ספוט מרכזי אחד בחיפה שהחזיק מעמד לאורך זמן. גם סקייטפארקים מעץ באו והלכו. היה את הסקייטפארק הקטן בהיכל הספורט, שבשלב מסוים עבר לנתניה. ב2005 הגיעה תקופת ה XPARK , סקייטפארק בבעלות פרטית, שעקב ניהול כושל נאלץ להסגר ב2007. זו בדיוק הייתה התקופה שבה נפתח סקייטפארק גלית, אז הרוח הכללית הייתה שהגיע הזמן שיהיה גם לנו סקייטפארק מבטון כמו שצריך, כדי שלא נצטרך לדאוג איפה לנסוע ביומיום.

סקייטפארק חיפה

בתמונה: סטיקר המחאה

כשהחלטנו לעשות משהו בנושא הסקייטפארק, זה היה לעשות את מה שאנחנו עושים הכי טוב: לצלם את עצמנו נוסעים סקייט ברחוב. ידענו שבמהלך הצילומים נתקל באנשים שלא יאהבו את הרעיון שאנחנו משתמשים במרחב הציבורי כרצוננו ויתחילו אתנו ויכוח (כמו שקורה תמיד למי שנוסע סטריט). ניצלנו את ההזדמנויות האלה להסברה ולקידום הרעיון שלנו, המשכנו בלהוציא סרטונים ביוטיוב, פתחנו עמוד פייסבוק, הדפסנו מדבקות, הוצאנו חולצות והרמנו אירוע התרמה לקמפיין, הכל כדי להגיע לכמה שיותר אנשים. המודל שפעלנו לפיו, היה מאד דומה לקמפיין של החברים מירושלים, שגם הם נלחמו על הפארק שלהם תקופה של 5 שנים, אם לא יותר.

סקייטפארק חיפה

בתמונה: "מטה המאבק" בזמן התארגנות הקמפיין שהשפיע על דעת הקהל

נקודת המפנה המשמעותית של הקמפיין הייתה באחד האירועים בעיר התחתית, בו עלה ראש העיר והכריז "נבנה סקייטפארק, כאן בעיר הזאת". ברגע שנודע לנו שאת תכנון הפארק קיבל על עצמו אבי לוזיה, מוותיקי קהילת הסקייטבורד בישראל, בהחלט ירדה אבן גדולה מלבינו. לוזיה אחראי על רוב הפארקים מבטון בארץ, שלא יורדים מהרמה הבינלאומית ואף מקבלים תשבחות רבות ממבקרים וסקייטרים מקצועיים שמגיעים לבקר לארץ. הפארקים שאבי לוזיה לא קיבל את עבודת התכנון שלהם, הם אותם הפארקים הנידחים שלרוב עומדים ריקים מסקייטרים ואף מסכנים את המשתמשים עם אלמנטים שלא נבנו נכון – זה בהחלט לא המצב שרצינו שיקרה בחיפה, וזה היווה את הקלף המרכזי שהשתמשנו בו לשכנוע המועצה לשכור את שירותיו של אבי.

סקייטפארק חיפה

 

בתמונות (2) : שרטוט ומודל הסקייטפארק בשלב התכנון




כמו כל פארק איכותי בארץ שלנו, מגיעה חברה חיצונית לבצע את עבודות החלקת הבטון המסובכות. במקרה של חיפה זו הייתה חברת DREAMLAND מפורטלנד, אורגון, שבארה"ב. החברה ידועה בשמה בכל העולם בזכות בעליה, מארק "רד" סקוט, שהיה מראשוני תנועת בניית הספוטים העצמאיים, שהמפורסם ביותר ביניהם הוא הסקייטפארק BURNSIDE, פארק ה DIY  האגדי, שממשיך להתקיים עד היום כעמותה ללא מטרות רווח.

בתמונה: הסקייטפארק BURNSIDE, פארק ה DIY  האגדי  צילום: Credit: Skate DIY

כיוון שגם ככה התרוצצתי לכולם בין הרגלים, התמזל מזלי גם לקחת חלק בתהליך הבניה בפועל ולהיות המתורגמן ואיש התקשורת של הצוות האמריקאי. זו בהחלט הייתה חוויה מיוחדת לראות את המקצוענים בפעולה, ללמוד מהם את הטכניקות המיוחדות ולראות את כל המתקנים בפארק מקבלים את צורתם.

סקייטפארק חיפה

סקייטפארק חיפה

בתמונות (2) : החלום הופך למציאות בשטח

הפתיחה נקבעה ל3 ביולי וחודש לאחר הפתיחה הרשמית, כבר נקבעה תחרות ה"שופ ריוט" השנתית להתקיים בבירת הצפון הבלתי מעורערת. הסקייטרים הכי טובים עלו לרגל לפארק החדש ונתנו מופע מטורף על רקע נוף הים עוצר הנשימה.

סקייטפארק חיפה

בתמונה: איתמר קסלר באירוע הפתיחה V.S.R  צילום: גיא פיטשון Guy Pitchon Vans Israel

כסקייטר שגדל בתקופה שלא היה את כל מגוון הפארקים האלה, שצצים להם לאחרונה כפטריות אחרי הגשם, הייתי רוצה לראות את הדור החדש מעריך ומנצל את השפע הזה שנוצר. אני מקווה שהם ייקחו את הסקייטבורד למקומות חדשים ועם זאת, לא יזנחו את הסטריט וימשיכו לצלם סרטים לג'יט, לפתוח ספוטים חדשים ולתת בראש בכל הספוטים המפורסמים שיש לישראל להציע, ספוטים שללא ספק עיצבו את התרבות שלנו לאורך השנים.




Spread the love